Uz ove savjete održat ćete intimu živom nakon što postanete roditelji

Foto: Pexels

KADA postanete roditelj, toliko toga se mijenja - vaš dnevni raspored, koliko spavate, količina energije koju imate... Nakon dugih dana i noći s bebom ili cjelodnevnog rada i bavljenja mališanom ponekad smo previše iscrpljeni da bismo razmišljali o intimnosti s partnerom. Od toliko stvari koje moramo obaviti u danu, intimni odnos nam je na zadnjem mjestu.

Jamye Waxman, licencirana bračna savjetnica te obiteljska seksualna terapeutkinja i edukatorica podijelila je nekoliko korisnih savjeta o tome kako održati intimu živom kad postanemo roditelji. 

1. Primjećujte i razgovarajte

Jako je bitno primjećivati što se događa oko vas te biti svjestan u kakvoj se situaciji trenutno nalazite. Potaknite razgovor kako biste svom partneru dali do znanja da je prošlo neko vrijeme otkad ste zadnji put bili intimni te da vam je zaista žao jer ste se udaljili. Naglasite mu koliko vam to nedostaje. Porazgovarajte o tome kako biste to mogli promijeniti.

Jamye naglašava kako je važno da partneri djeluju kao tim te dodaje kako su vlastite potrebe zdrave i potpuno normalne u umjerenim količinama, ali treba nastojati ne potaknuti da se druga strana osjeti odbačeno i nepoželjno.

2. Budite transparentni

Prakticiranje intimnog odnosa odmah nakon porođaja nije poželjno te liječnici savjetuju da to ne činite barem šest tjedana od rođenja bebe. No i onog trenutka kada žena dobije zeleno svjetlo, možda neće biti psihički spremna za taj korak. Zbog toga je vrlo važno da oba partnera budu vrlo transparentna sa svojim osjećajima i željama te da imaju razumijevanja jedno za drugo.

3. Podignite samopouzdanje

"Veliki postotak žena se osjeća nesigurno u vezi sa svojim tijelom nakon porođaja te zbog toga misle da svom partneru nisu dovoljno privlačne. Žene, svom partneru ste strašno privlačne i vaš muškarac žudi za vašim dodirima i nježnosti. Pokušajte promijeniti način na koji vi gledate na sebe tako što ćete se dotjerati i biti same sebi lijepe i privlačne. Jake ste, moćne i lijepe", kaže Waxman.

4. Cijenite jedno drugo

Vrlo je bitno cijeniti partnera i pokazati mu koliko vam je stalo do vašeg odnosa i koliko vam je drago da ste tu jedno za drugo. Poljubite se ili zagrlite za dobro jutro, laku noć ili kao pozdrav prije posla. Pokažite jedno drugome koliko uživate što ste zajedno.

5. Pokažite da ste fokusirani na brak koliko i na dijete

Nađite vrijeme koje ćete posvetiti samo partneru. To može biti kratka masaža stopala dok gledate film ili razgovor o tome kako ste proveli dan 15 minuta prije odlaska u krevet ili čak jedan kratki poziv dok je na poslu. Pokažite partneru da vam je njegovo mišljenje bitno i da želite da se osjeća voljeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.