Učiteljica otkrila odličan trik koji joj pomaže razgovijetno govoriti dok nosi masku

NOVA školska godina je pred vratima, a cijeli svijet muči isto pitanje - kako organizirati nastavu i pritom maksimalno smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom?

Kada je u pitanju SAD, 55% čelnika okruga odlučilo je da će zaposlenici škola morati nositi maske za lice.

Iako su se maske pokazale jednom od najučinkovitijih strategija usporavanja širenja pandemije koronavirusa, one također predstavljaju brojne izazove, posebno za učitelje. Ljudi navode da s njima na licu teže dišu, izazivaju im nepravilnosti na koži, a mnogima smeta i to što padaju s lica. Također, može biti poprilično teško razgovijetno govoriti kroz masku, a za rad učitelja neophodno je moći neometano komunicirati s učenicima.

Angie Madden, učiteljica drugog razreda koja živi u Milledgevilleu u državi Georgia, na Facebooku je podijelila jeftin i učinkovit trik koji pomaže kod tog problema. Madden je demonstrirala kako prvo stavlja plastični nastavak preko lica, koji je naručila na Amazonu, te preko njega stavlja masku. Kako kaže, on joj omogućuje da normalno razgovara, da joj se maska ne uvlači u usta dok diše, ali i da joj ne dotiče lice.

"Mogu cijeli dan govoriti u školi i svi će me jasno čuti", zaključila je simpatična učiteljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.