Terapeuti: Parovi koji prihvaćaju ovu jednostavnu istinu 98% su sretniji od ostalih

Foto: Pexels

Neki ljudi oslanjaju se na romantične odnose kako bi ispunili osobni cilj da se osjećaju potpunima i ispunjenima. Osim toga, većina nas sanja o "savršenim" vezama, iako je to nemoguće. Ne bismo trebali očekivati od partnera ili veze da budu savršeni. Cilj je prihvatiti mane onih koje volimo. Međutim, i u najsretnijim vezama ponekad dolazi do sukoba, no to je normalna stvar, tvrde terapeuti Harville Hendrix i Helen LaKelly.

"Ako se stalno svađamo ili živimo zajedno u tišini, zašto ne bismo raskinuli? Iako istraživanja podupiru ekonomske, emocionalne i tjelesne zdravstvene aspekte privrženog partnerstva te nepovoljne posljedice razvoda na partnere i njihovu djecu, istraživanje se čini besmislenim kada mi patimo", kažu terapeuti za Your Tango.

Sukob je normalan u svakom odnosu

Kada se dogodi svađa, naši umovi žele trenutačno olakšanje od onoga što smatramo da nam uzrokuje bol.

"Postajemo uvjereni da nam naši partneri uzrokuju veliku nevolju i nesreću. Smatramo da će nas razvod osloboditi naše boli i dati nam motivaciju da brinemo o sebi", dodali su. No, ponavljaju da je sukob normalan dio svake veze. Ipak, ono što je važno jest kako mi reagiramo na taj sukob i kako ga nastojimo riješiti. 

Dakle, vrlo je važno prihvatiti tu činjenicu, kažu Hendrix i LaKelly. Zaključuju da su parovi koji su prihvatili ovu istinu 98 posto sretniji od ostalih.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.