Tata šokiran školskim ručkom: Neka djeca doma ne jedu, a s ovim moraju preživjeti

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

OBJAVA oca iz New Yorka koja prikazuje neadekvatne obroke njegovog sina postala je viralna na Facebooku. Christopher Vangellow objavio je fotografije ručka svog sina koji pohađa srednju školu. Na tanjuru su četiri mala komada piletine, riža i šaka mrkve. Druga fotografija pokazuje krišku pizze i tri kriške naranče. Treća pržene mesne okruglice, pecivo i žele.

"Djeca se žale na količinu hrane koju dobivaju za ručak. Rekli su mi da se značajno smanjuje u posljednjih nekoliko godina. Zanimalo me koliko je to zapravo loše pa sam rekao sinu da mi fotografira što mu se servira", rekao je Vangellow za The Independent.

"Danas sam dobio ovu fotografiju. To je stvarno smiješno. Nemojte mi govoriti da dobivamo ono što plaćamo ili da dijete jednostavno pošaljemo u školu s hranom. Problem je što to ne mogu sve obitelji. Neka djeca kod kuće ne jedu i s ovime moraju preživjeti", napisao je na Facebooku.

Želi da se vlasti pozabave ovim problemom i osiguraju dovoljno hrane za svu djecu. 

"Prije pandemije standard je bio puno bolji. Ovo nije dovoljno. Nije dovoljno hranjivo ni zasitno. Pogotovo za učenike koji su sportaši", smatra.

Vangellow je otac 16-godišnjaka. Od objave je primio brojne poruke drugih roditelja čija se djeca također žale na školski ručak. Smatra da to sugerira da problem postoji u cijeloj zemlji. 

"Slažem se s besplatnom hranom za svu djecu, čak i ako to znači veće poreze. Hrana nam je potrebna da bismo preživjeli, ali zašto je djeci dajemo toliko malo", pita se. 

Središnji školski okrug Parishville-Hopkinton odgovorio je Vangellowu da je "učenicima dozvoljeno uzeti još jednu porciju voća i povrća, kao i hrane koja je prikazana na fotografiji". Uz to, obećali su da će pokušati popraviti situaciju.

"Oformit ćemo skupinu za rješavanje nezadovoljstva školskim obrocima", dodaju.

Vangellow potvrđuje da se situacija popravila otkako je progovorio o ovoj temi na Facebooku. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.