Tata se uvečer zaključavao uz videoigre, nakon djetetove nezgode mama uklonila bravu

Foto: Shutterstock

SAN je važan, a to je nešto što svaki roditelj jako dobro zna. Uživanje u neprekinutom drijemanju jedno je od onih priželjkivanih užitaka iz života prije djeteta, pa je razumljivo zašto je dnevna rutina spavanja jednog tate postala viralna na Redditu.

Jedna je mama u svojoj nedavnoj objavi objasnila da njen muž ostaje budan kasno navečer kako bi igrao videoigre, a zatim zahtijeva dvosatno drijemanje svake večeri nakon posla "kako bi mogao nadoknaditi nedostatak sna i biti u stanju ostati budan do kasno da bi igrao igre." Očigledno mu je ovo drijemanje toliko važno da zaključava vrata svoje spavaće sobe.

Postavio je znak na vrata i zahtijeva da ga se ne ometa

"Cijeni svoj san i ima jedno pravilo u kući koje striktno provodi, a to je da ga ne prekidate dok spava", napisala je mama. "Doslovno je stavio znak na vrata spavaće sobe s natpisom 'NE BUDITE ME' pod bilo kojim okolnostima."

Unatoč ovom smiješnom zahtjevu, to zapravo nije dio priče zbog kojeg se supruga uzrujala. Samo je htjela pristupiti njemu u hitnim slučajevima s njihovim djetetom.

Vruće ulje slučajno se prolilo po njezinu trogodišnjem sinu dok mu je sestra kuhala, objasnila je, a dječak je zadobio opekline po šaki i dijelu nadlaktice. "Pojurila sam probuditi muža, stalno sam kucala, ali nisam dobila odgovor, pa sam pokušala otvoriti, ali bilo je zaključano", objasnila je.

Telefon mu je također bio isključen, a on nije otvarao vrata, pa je zamolila susjedu da ih odveze u bolnicu. "Nisam mogla gubiti više vremena jer je moj sin plakao", rekla je. "Susjeda nas je odvela u bolnicu, a ja sam cijelo vrijeme bila bijesna."

Kad su se vratili kući, njen suprug je bio uznemiren i pitao ju je zašto mu ne odgovara na poruke

"Poludjela sam na njega nakon što sam mu pokazala ozljedu našeg sina i rekla mu da sam lupala po vratima da ga probudim, ali je rekao da je imao slušalice i da ništa nije čuo", objasnila je.

"Nazvala sam ga nesmotrenim i bezobzirnim jer je ignorirao hitnu obiteljsku situaciju. Rekao je da mogu reći isto o sebi jer sam ostavila sina bez nadzora pa se opekao."

Odlučila je prestati se svađati i jednostavno ukloniti bravu s vrata spavaće sobe. "Počeo je vikati na mene govoreći da nemam pravo na to", dodala je, objasnivši da je odbila raspravljati s njim. "Nije se prestao žaliti, tvrditi da želim šefovati i govoriti da sam uklanjanjem brave uništila njegov mir i tišinu i prouzročila mu nedostatak sna. Inzistirao je da je vratim, ali sam odbila."

Korisnici Reddita su brzo komentirali i pružili podršku supruzi

"Skidajući bravu uništila si njegov mir i tišinu. Ne, to su napravila djeca. To je dio roditeljstva. Šteta za njega", komentirao je jedan.

Jedna je korisnica prozvala muža da svojoj ženi ne pomaže oko djece. "Užasno je zgodno što cijeni svoj san, pa može otići kući, ne mrdnuti prstom dok ti sve radiš, onda se probudi, sjedne na svoju konzolu i igra do kasno u noć. Na primjer, čemu on služi?". Supruga je odgovorila na to, rekavši: "Da, on radi puno sati, ali po mom mišljenju, postao je previše opsjednut ovim igrama."

Budući da su emocije na vrhuncu, nekoliko korisnika sugeriralo je supruzi da uništi ili onemogući njegovu konzolu za videoigre kako ne bi mogao igrati, no ona je rekla da joj nema pristup.

"Sakrio ju je nakon što smo se posvađali zbog pasa koji su ostali vani cijelu noć jer je on igrao igrice", napisala je. "Ovo je bilo u prosincu po hladnom vremenu. Sad je drži zaključanu", požalila se.

Podrška u komentarima svakim je trenutkom sve veća, a ova obitelj tek treba pronaći način da izgladi situaciju i uspostaviti sustav koji funkcionira za sve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.