Tata objavio što je pripremio za školsku užinu svojoj kćeri, mame ga iskritizirale

Foto: Shutterstock, Facebook

RODITELJSKE grupe na Facebooku najčešće vode majke, a ponekad se nađe i poneki tata, koji se otkrije u rijetkim komentarima na objave. Naime, jedan tata bio je toliko odvažan da je odlučio podijeliti sa zajednicom fotografiju ručka koji je pripremio za svoju kćer. Spakiravši ga u kutiju za ponijeti u školu, tata se pohvalio špagetima, sušenom brokulom, kupinama i čipsom od leće.

Napisao je da on i supruga nastoje da djevojčica jede zdravo i raznoliko i da se trude nuditi joj raznolike namirnice premda su se taj dan odlučili za ostatke tjestenine od prethodnog dana. "Ona ponekad pojede sve, ali mi isprobavamo nove stvari kako bismo vidjeli što će joj se svidjeti", rekao je.

Uslijedili su osuđujući i provokativni komentari

Hladna tjestenina i nedostatak deserta u tatinom ručku za kćer ponukali su mame iz grupe da ga kritiziraju.

"Zanimaju me špageti, grijete li ih ujutro da budu na sobnoj temperaturi do ručka ili su samo hladni?" pitala je jedna mama.

"Ako želimo stvarnu jednakost, trebali bismo objavljivati iste osuđujuće komentare kao da je mama pakirala ručak, umjesto nekog pretvaranja s pitanjima 'ostaje li tjestenina topla u ovoj kutiji?'. Svi znamo da ne ostaje! Šalim se, dobro obavljen posao, tata! Ali kupi termosicu za tu tjesteninu", napisala je druga.

Nekim mamama nije bilo jasno zašto u kutiji nema slatkiša

"Ajde tata, barem malo čokolade ili nešto slično", dodala je jedna. No tata je odgovorio da on i njegova supruga smatraju da je u voću već bilo dovoljno šećera. Osvrnuo se i na špagete. "Njezina bivša predškolska ustanova ih je grijala, ali sadašnja ne. Pokušao sam joj to poslati i nije pojela. Dakle, nemam sreće, ne voli hladne špagete", rekao je.

Druge su bile zainteresirane za sušenu brokulu i čips od leće. Tata je priznao da bi mu bilo draže da jede svježu brokulu - ali dodao je - "ako je jede u ovom obliku, onda ću to nazvati pobjedom."

Neke su se mame zauzele za čovjeka, jednog od rijetkih očeva koji su objavili ručkove svoje djece u grupi koju vode majke. Dijetetičari su prethodno procijenili kako izgleda savršena kutija za ručak, a većina se slaže da su ručkovi s visokim sadržajem proteina odlični jer djecu duže drže sitima.

Također je u redu eksperimentirati s rizičnom hranom jer bi djeca mogla biti sklonija isprobati nešto novo ako im je to jedina opcija za ručak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.