Šokantan video otkrio zašto nikada ništa ne biste trebali stavljati u dječji krevetić

ZASTRAŠUJUĆ video otkrio je zašto nikada ne smijete ništa stavljati u dječji krevetić.

Isječak je podijeljen na TikTok računu Safesleepabc i prikazuje trenutak kada dojenče navlači deku preko lica i počinje se gušiti. Iako se trudi, beba nije u stanju ukloniti pokrivač koji joj blokira dišne putove.

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. Google ABCs of Safe Sleep. #sids #sidsawareness #pregnant #babysleep #itsbabytime #safety

♬ Lullabies - Yuna

"Ne ostavljajte NIŠTA u prostoru u kojem vaša beba spava", piše u opisu videa.

Srećom, roditelji ove bebe su stigli na vrijeme, a šokantni video je mnoge druge roditelje natjerao da se trgnu i zamisle. Također, mnogi su priznali da im je bilo "muka" nakon što su pogledali snimku.

Lullaby Trust preporučuje roditeljima da izbjegavaju koristiti zaštitne ogradice na krevetićima ili ostavljati igračke u krevetiću, istaknuvši da je jednostavni madrac sa zategnutom posteljinom najsigurnije mjesto za bebino spavanje. Osim toga, ne savjetuje se ni stavljanje različitih pokrivača ili baldahina iznad krevetića.

Pedijatrica Ruth Barker je ispričala za MailOnline: "Liječila sam bebu koja je mrežu protiv komaraca povukla kako bi ustala i na kraju si ju je omotala oko vrata.

Srećom, njezina je majka ušla u sobu i zatekla je kako visi s mreže prije nego što je bilo prekasno", dodala je liječnica.

Također, da bi se smanjio rizik od sindroma iznenadne dojenačke smrti, bebe bi uvijek trebale spavati na leđima, piše The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.