Roditelji otkrili što im je najvažnije pri selidbi s djecom

Foto: Pexels

NOVO istraživanje otkrilo je što je za roditelje najteži dio selidbe s djecom, odnosno koje faktore uzimaju u obzir prilikom selidbe.

Good Move piše da je u lipnju 2021. provedeno istraživanje na tisuću roditelja. Ispostavilo se da se 40 posto roditelja plaši selidbe uz djecu. Kažu da im pakiranje i micanje stvari uz djecu koja uokolo trčkaraju stvara dodatni stres.

Kad je riječ o preseljenju i odabiru novog mjesta za život, mnogi čimbenici se mijenjaju kad dobijete djecu. Kad su roditelji u pitanju, za 68 posto škola je jedan od najvećih faktora koji uzimaju u obzir prilikom selidbe. Veličina kuće važna je za 61 posto ispitanika. Njih 40 posto smatra da je promjena društva uobičajena posljedica selidbe, dok 39 posto kaže da je udaljavanje od obitelji i prijatelja najteži dio preseljenja.

Djeci će trebati neko vrijeme i pomoć da se pomire sa selidbom. Prema Kids Healthu, jedna od najboljih stvari koje roditelji mogu učiniti da pomognu svom djetetu pri selidbi je neprestana komunikacija. Recite im što se događa, kamo idu i dopustite im da izraze svoje osjećaje. Podržite ih kad su sretni, tužni ili čak ljutiti zbog preseljenja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.