Roditelji iz SAD-a tuže McDonald’s: Naša kći je ostala unakažena zbog vruće piletine

Foto: Pexels

 RODITELJI četverogodišnje djevojčice tuže McDonald’s i franšizera tog lanca nakon što je vrući pileći medaljon opekao bedro njihove kćeri.

Philana Holmes rekla je na sudu u okrugu Broward na Floridi da je, dok je izlazila iz McDrivea, čula svoju kćer kako vrišti na zadnjem sjedištu automobila. Kad je stala, našla je vrući komadić piletine zaglavljen između bedra djevojčice i sigurnosnog pojasa. Hrana je navodno bila u kontaktu s tijelom curice oko dvije minute pa ju je opekla i ostavila joj ožiljak.

U tužbi stoji da se sve zbilo 21. kolovoza 2019. Holmes je naručila Happy Meal sa šest pilećih medaljona za svoju tada četverogodišnju kćer.

"Pileći medaljoni bili su nerazumno i opasno vrući i uzrokovali su opekline na tijelu Olivije Holmes", navodi se u tužbi.

Jordan Redavid, koji zastupa obitelj, rekao je na sudu u utorak da je tužba podignuta jer je izostalo upozorenje na opasnost.

"Ako netko naruči Happy Meal, razumno je da dijete rukuje tom kutijom. Trebalo je upozoriti da je sadržaj vruć. Onaj tko to nije učinio je odgovoran", smatra.

Odvjetnik Scott Yount, koji zastupa McDonald’s, osporava tužbu.

"Gospođa je tog dana kupila 32 pileća McNuggetsa. S njih 31 nije bilo problema. Djevojčici je u krilo palo šest medaljona, a ima jednu opeklinu, na mjestu gdje je meso bilo pritisnuto sigurnosnim pojasom", kaže Yount.

Roditelji djevojčice traže odštetu od 15 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.