Psihijatar o obiteljskim odnosima: Nemojte umirati za dijete, nego živite za njega

Tijekom posljednjih dvadeset godina, dr. Charles Sophy bio je neizostavan gost u emisiji Dr. Phil. Često je savjetovao ljude koji su tražili pomoć u odgoju svoje djece: od rješavanja uobičajenih sukoba na relaciji roditelj-dijete, narušenih obiteljskih odnosa i nedostatka komunikacije, problema nastalih zbog promjena u obiteljskoj dinamici i razvoda roditelja, pa do ovisnosti i maloljetničke delinkvencije.

Svoje iskustvo sada je pretočio u knjigu naslova Obiteljske vrijednosti, u kojoj kombinira znanstveno utemeljene metode s praktičnim savjetima koji su lako primjenjivi u svakodnevnom životu.

Posebnost knjige leži u njezinu dubokom razumijevanju složenosti obiteljskih dinamika i sposobnosti autora da čitateljima ponudi konkretne alate i strategije za izgradnju zdravijih i snažnijih obiteljskih veza.

Knjiga je namijenjena širokom spektru čitatelja, uključujući roditelje, skrbnike, stručnjake koji rade s djecom i obiteljima te svakoga tko teži razumijevanju i poboljšanju obiteljskih odnosa. Nudi vrijedne uvide i rješenja za one koji se suočavaju s izazovima poput komunikacijskih barijera, promjena u obiteljskoj dinamici, roditeljskih sukoba i mnogih drugih problema.

"Ova knjiga je vaš vodič prema obitelji kakvu ste oduvijek željeli. Bez obzira na vaše trenutne obiteljske izazove, Obiteljske vrijednosti nude put naprijed, prema obitelji koja napreduje živeći u skladu sa svojim vrijednostima", kaže dr. Sophy.

Knjiga se temelji na četiri ključne snage odnosa

Iz Obiteljskih vrijednosti naučit ćemo više o izgradnji povjerenja i postavljanju zdravih granica, rješavanju uobičajenih obiteljskih izazova, komunikacijskim vještinama, povezivanju kroz zajedničke vrijednosti, prepoznavanju i rješavanju problema prije eskalacije, te o osobnom i obiteljskom rastu.

"Neovisno o tome jeste li svjesni toga, dijete u ovom trenutku postaje sve ono što će kasnije biti u životu i sve što sada činite ili ne činite utjecat će na vaše obiteljsko naslijeđe. I zato prestanimo gubiti vrijeme. Samim time što ste odabrali ovu knjigu i mene kao partnera u ovom putovanju, usmjerili ste se prema uspjehu. Ovu knjigu ste uzeli u ruke jer vam je stalo do djeteta i treba vam konkretan i primjenjiv savjet. Nemojte umirati za dijete, nego živite za njega", piše dr. Sophy u jednom ulomku knjige.

"Vaša uloga roditelja najvažniji je poziv koji ćete imati u životu. Bez obzira na to kako ste stigli ovamo, kad dobijete sve alate i znanje koje vam pružam u ovoj knjizi, uspješnije ćete se moći uhvatiti ukoštac s izazovom roditeljstva. Vrijeme je da vaša obitelj postane najbolja što može biti u ovom trenutku i za buduće naraštaje. Pripremite se promatrati kako vaša obitelj napreduje dok živite u skladu sa svojim vrijednostima", poručio je omiljeni psihijatar.

Ova knjiga nije samo vodič za suočavanje s trenutnim izazovima, već i resurs za izgradnju temelja koji će obiteljima omogućiti da cvatu u budućnosti. Knjiga naglašava važnost življenja u skladu s vlastitim vrijednostima te daje nadu i inspiraciju za stvaranje obiteljskog okruženja punog ljubavi, poštovanja i razumijevanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.