Poznata fitness influencerica otkrila najbolje vježbe za trudnice

Foto: Instagram

FITNESS influencerica Kayla Itsines priprema se za rođenje prinove. Trudnoća je nije spriječila da ostane aktivna i fit. Smatra da je, ako trudnica nema nikakve zdravstvene prepreke, važno nastaviti se rekreirati jer tako prevenira bolove koji se mogu pojaviti u trudnoći i tijelu osigurava snagu za porođaj.

“Ako možete vježbati u trudnoći, trebali biste nastaviti održavati zdrav životni stil, ali ne si zadavati fitness ciljeve”, izjavila je ova 27-godišnjakinja za časopis Cosmopolitan.

Sve donedavno se smatralo da tjelovježba u trudnoći može naškoditi bebi u trbuhu, ali s vremenom je razbijen taj mit i otkriveno da to može biti itekako korisno ako ne pretjerujete i vodite računa o sigurnosti.

“Prvo pravilo je da se savjetujete s liječnikom prije nego što odlučite vježbati. Također, preduvjet je da ste prije trudnoće vježbale”, kaže.

American Pregnancy Association navodi da vježbama koje imaju minimalan učinak na tijelu zapravo pomažete bolju cirkulaciju krvi i smanjujete razinu stresa.

Ženama se savjetuje uvijek razgovarati s liječnikom o svakoj vrsti vježbe koju smatrate nesigurnom, a većina stručnjaka preporučuje tjelesnu aktivnost do trećeg tromjesečja ako trudnoća prolazi bez poteškoća.

Kayla Itsines za treće tromjesečje savjetuje čučnjeve koji ciljaju na gluteus i kvadricepse. 

“Napravite ih deset do 12 pa odmorite prije novog seta”, upozorila je.

Drugi njen prijedlog je da kleknete, rukama se oslonite na klupicu pred sobom pa podižete jednu po jednu nogu kao da udarate nešto iza sebe.

Za gornji dio tijela i ruke preporučuje sklekove koje možete izvoditi uz pomoć stolca ili klupice.

Također, dodaje da uz pomoć laganih bućica ili elastične trake možete izvesti brojne vježbe kojima jačate ramena, a sve ih je demonstrirala u kratkim snimkama koje objavljuje na svom Instagram profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.