Porođaj kod kuće je sve popularniji odabir, a brojne slavne mame su ga već iskusile

Foto: Pexels

POSLJEDNJIH godina se sve više trudnica odlučuje na nešto što je u prošlosti bilo potpuno normalno - porođaj kod kuće. Dok su naše prabake i bake najnormalnije rađale u svojim domovima, naše majke su uglavnom rodile u bolnicama.

Ipak, unatoč razvoju medicine i opremljenosti bolnica, sve veći broj trudnica želi roditi u društvu najbližih, u poznatom okruženju. Taj trend već godinama prate i poznate dame, pa su i mnoge od njih svoje mališane rodile izvan uobičajenih medicinskih ustanova.

Ashley Graham

Najpoznatija plus size manekenka je nedavno prvi put postala mama. Ona je također jedna od slavnih mama koja je odlučila roditi kod kuće, i to u bazenu za porođaje. Kako je kasnije ispričala, zauvijek će se sjećati tog posebnog trenutka kada je direktno iz bazena s novorođenim sinom prešla u krevet gdje su se dugo mazili.

Lake Bell

"Kad se moja kći rodila, bila joj je omotana pupčana vrpca oko vrata i bilo je vrlo zastrašujuće. Bila je na mojim grudima i nije disala. Babica joj je dala umjetno disanje na mojim prsima i moj suprug je bio tamo. Oživjela je i mi smo to vidjeli", prepričala je svoje iskustvo porođaja glumica koja je također odlučila roditi kod kuće.

Nažalost, pupčana vrpca je bila omotana i oko vrata njezinog sina. No, za razliku od njegove starije sestre, on je trebao bolničko zbrinjavanje.

"Dječja bolnica Los Angeles spasila mu je život", tvrdi Bell.

Hilary Duff

Prije nego što je u 2018. godini dočekala drugo dijete, kćer Banks Violet, Duff je odlučila da nakon porođaja u bolnici želi iskušati i porođaj kod kuće.

Ispunila joj se želja pa je svoju kćer rodila u društvu tri babice i "nevjerojatne doule" koja joj je pomagala, partnera Matthewa Koma, sestre Haylie Duff i njenih pasa. Mjesecima nakon toga odlučila je i s obožavateljima podijeliti fotografije s porođaja, piše People.

Gisele Bündchen

Slavna manekenka je rodila sina u kadi u svom domu, a u svemu joj je pomogao suprug Tom Brady.

"Porođaj je bio jedno novo životno iskustvo za mene. Imala sam tu sreću da rađam baš kod kuće, u prisustvu voljenih i na mjestu gdje sam se osjećala sigurno. Stvarno je to bilo prelijepo iskustvo. Nikada se nisam osjećala tako ranjivo i jako u isto vrijeme", opisala je kasnije.

Cindy Crawford

I ova slavna glumica i manekenka je iskusila porođaj kod kuće uz prisustvo babice, medicinske sestre i supruga.

Pamela Anderson

"Rodila sam oba puta kod kuće - prirodno - s babicom, u vodi, bez ikakvih lijekova", izjavila je Pamela koja ima dva sina, Brandona i Dylana.

Mayim Bialik

Zvijezda serije Teorija velikog praska je ispričala kako je njezin stariji sin Miles porođaj promatrao sa svoje visoke stolice i jeo pahuljice u trenutku kada se rodio njegov brat Frederick.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.