Ponestalo vam je kvasca? Imamo recept za odličan kruh za koji vam kvasac i ne treba

Foto: Pexels

USLIJED pandemije koronavirusa ljudi su pohitali u trgovine kako bi se opskrbili osnovnim namirnicama. Osim mlijeka i brašna, na popisu se najčešće nalazio i kvasac. Kao posljedica toga, kupci tvrde da na policama pojedinih trgovina kvasca više uopće nema. Zato smo nedavno pisali o tome kako sami možete napraviti kvasac, odnosno takozvani "starter".

No ako biste radije izbjegli pokušaje izrade kvasca, a želite sami pripremiti domaći kruh, uvijek možete posegnuti i za receptom za beskvasni kruh. 

Jedan takav vam donosimo u nastavku.

Potrebni su vam: 

400 grama glatkog brašna (možete isprobati i s različitim vrstama brašna, poput kukuruznog ili raženog)

1 prašak za pecivo

1 žličica soli

4 decilitra vode (običnu vodu možete zamijeniti i mineralnom)

2 žlice ulja

Priprema:

1. Pomiješajte sve sastojke i umijesite tijesto.

2. Dobit ćete ljepljivu smjesu, ali nema potrebe za dodavanjem dodatne količine brašna.

4. Tijesto prekrijte čistom krpom i ostavite ga tako pet minuta.

5. Prebacite ga u posudu za pečenje te pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.