Poklanjamo obiteljsku ulaznicu za posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe!

Foto: Backo Mini Express

SVEGA godinu i pol dana od kada je otvorena, Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, smještena u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici br. 4, postala je jedan od najposjećenijih turističkih sadržaja glavnog grada, ali i kontinentalne Hrvatske. 

Globalna zainteresiranost za ovu malu zagrebačku oazu velike kreativnosti i ručnog rada, koja je iznjedrila na 75 četvornih metara, najveću u ovom dijelu Europe, maketu po kojom prometuje više od stotinu vlakova osam sati svakog dana, zabilježena je od strane turista iz svih dijelova svijeta.

"Najviše nam dolaze cijele obitelji – od djece starosti dvije ili tri godine, očeva i majki, pa do djedova i baka. Svi grupno i s velikom željom dolaze vidjeti što to Backo Mini Express nudi. Posjećivali su nas i turisti iz gotovo svih krajeva Europe – od Velike Britanije do Rusije, a bilo je i posjeta iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. U pravilu većini njih je to prvi posjet maketi, tijekom kojega su ostajali kod nas od pola sata do sat vremena proučavajući s puno zanimanja sve što nudimo. No bilo je i posjetitelja koji su već nekoliko puta posjetili Zagreb i obavezno doletjeli do Gundulićeve, samo da još jednom vide tu raskoš u malom."– komentirao je ovogodišnji turistički posjet najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta.

Na maketi kojom istovremeno može bez ikakvih kvarova ili sudara voziti dvadeset vlakova, za što je postavljeno čak 1.050 metara tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra, najviše zanimanje turista pobudilo je skijalište na Medvednici i postavljena utrka Snježne kraljice, ali i detalji Zagreba, koji su u novije vrijeme sve češći na maketi. 

Upečatljivom posjetom domaćih i inozemnih turista Backo Mini Express postao je, ne samo prepoznatljiv turistički proizvod Zagreba, nego i Hrvatske, te definitivno jedan od najzanimljivijih sadržaja glavnog grada. Maketa je mjesto posjeta tijekom kojega će odrasli i djeca s radošću "trošiti" vrijeme gledajući zaljubljeno u vlakove, bez obzira što današnja tehnologija, internet, svijet pametnih telefona, te brojni gadgeti nude sasvim drugačiji način zabave.

Backo Mini Express je planiran i realiziran kao projekt u kojemu svatko može pronaći svoj komadić radosti i sreće. To sve više otkrivaju građani Zagreba, ali i gosti glavnog grada, zbog čega krećemo sa svakodnevnim radom makete u odnosu na sadašnji rad petkom, subotom i nedjeljom u Gundulićevoj 4,  kao i s proširenjem samog prostora na dodatnih 50 četvornih metara za razgledavanje  – najavljuje idejni začetnik projekta. 

Maketa Backo Mini Express, po svojim dimenzijama te sadržaju koji je umanjeni prikaz stvarnog života u omjeru 1:87, spada među dvadeset najvećih u Europi. Plod je isključivo ručnog rada i velikog maketarskog zalaganja idejnog začetnika projekta Antuna Urbića i još četvorice djelatnika makete te je u 80 posto svog sadržaja izvorni hrvatski proizvod.

Ako vas je sve ovo zaintrigiralo vjerujemo da će vam dobro doći informacija da ekipa Backo Mini Expressa i Index Mame poklanjaju jednu obiteljsku ulaznicu koja vrijedi za dvije odrasle osobe i djecu, jedno, dvoje, troje...

Zvuči savršeno za savršen obiteljski izlet, a ovom zgodom ne smijemo propustiti najaviti da s 25. studenim u pogon kreće i Adventska priča na Backo Mini Expressu. 

1. U komentaru ove objave napiši zašto baš vaša obitelj želi posjetiti ovu već čuvenu maketu željeznice 

2. Prijave traju od 7. 11. 2016., objava dobitnika bit će 15. 11. u podne na Index Mame Facebook stranici, a dobitnici će se birati programskim random odabirom.

Sretno mame!

Pravila nagradnog natječaja:

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih postova i komentara koji nisu pristojni ili objavljeni u dobroj vjeri

 - Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih postova za koje se utvrdi da krše autorska prava ili slike osoba koje ne bi željele biti objavljene

- Administrator zadržava pravo uklanjanja svih prijavljenih postova koje narušavaju ugled natječaja

- Prijava na natječaj podrazumijeva da ste pročitali pravila natječaja i prihvaćate sve uvjete natječaja

- Svi sudionici natječaja odriču se prava žalbe

- Svi sudionici natječaja prihvaćaju pravila koja je odredio organizator

- Organizator zadržava pravo naknadne izmjene pravila

- Index.hr ne odgovara za kvalitetu nagrada, te ih dijeli onako kako ih dobije od partnera u natječaju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.