Par se našao na udaru kritika zbog podvale u kojoj djevojčica glumi da ima mjesečnicu

MNOGI će se složiti da su djeca najisplativije i najpopularnije zvijezde YouTubea i društvenih mreža. No stvari koje prikazuju neki obiteljski vlog-kanali - od para koji "(pre)odgaja" svoje usvojeno dijete do roditelja s YouTubea optuženih za zlostavljanje djece - često izazivaju bijes pratitelja. Tako je i mladi YouTube par ovog vikenda izazvao novi val reakcija te mnoge potaknuo da se zalažu protiv obiteljskih kanala i "iskorištavanja djece". Za sve je kriv video u kojem je glavna tema - menstruacija.

Ryan Ploof i njegova zaručnica Danielle su 21-godišnji youtuberi koji vode zajednički kanal Ryan i Danielle. Njihov kanal ima gotovo 700.000 pretplatnika. Nedavno su tako objavili video na kojem se nalazi Danielleina sedmogodišnja nećakinja koja se pretvara da je dobila prvu menstruaciju, i to ispred Ploofa. Naravno, riječ je o pranku, odnosno podvali.

Neki kritičari videozapisa nazivali su ga "iskorištavanjem djece".

Zanimljivo je kako se djevojčica i ranije pojavljivala na njihovom YouTube kanalu, uključujući i njihov najgledaniji video, kada je Danielle zeznula Ploofa uvjerivši ga kako je njezina sedmogodišnja nećakinja zapravo njezina kći. Taj video ima više od 7 milijuna pregleda. 

 

Insider je odlučio provjeriti koliko su popularne ovakve objave i pokazalo se kako na YouTubeu postoje brojne podvale koje uključuju djecu i lažnu krv, a većina je prikupila i popriličan broj pregleda. Odnosno, dok su neke podvale pregledane nekoliko tisuća puta, ima i onih koje su pregledani nekoliko milijuna puta. Neki od tih videozapisa su prikazivali i djecu u donjem rublju pa je redakcija Insidera odlučila kontaktirati i YouTube te zatražiti njihov komentar.

"2019. smo pojasnili našu politiku o potencijalno štetnim podvalama i pružili jasne smjernice da na YouTubeu nisu dopuštene emocionalno uznemirujuće podvale koje uključuju djecu", napisao je glasnogovornik tvrtke u izjavi: "Strogo provodimo ovo pravilo, ali ovi videozapisi ne ispunjavaju uvjete za uklanjanje."

Drugim riječima, ovakvi videi ne krše njihova pravila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.