Ovo su imena najboljih učitelja u Hrvatskoj koji će dobiti bonus od 10 tisuća kuna

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

DANAS se obilježava Svjetski dan učitelja, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja proglasilo je ovogodišnje najbolje učitelje u Hrvatskoj. Svi oni čija su se imena pojavila na ovom laskavom popisu dobit će jednokratni novčani iznos od 10.000 kuna bruto.

Podsjetimo, za nagradu su mogli konkurirati učitelji, nastavnici, odgajatelji, ravnatelji i stručni suradnici iz sustava odgoja i obrazovanja koji su se samostalno mogli javiti na javni poziv raspisan od sredine svibnja do kraja lipnja ove godine ili su predloženi od strane kolektiva.

Prijavilo se ukupno 1769 kandidata, a Povjerenstvo za nagrađivanje koje broji 15 članova, na čelu s Eminom Berbić Kolar s Fakulteta za odgojne i obrazovne djelatnosti Sveučilišta u Osijeku, izabralo je 504 najuspješnija. Također, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u tu je svrhu osiguralo pet milijuna kuna. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici birali su se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a neke od kategorija su: mentorstvo, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručni članci, projekti, unaprjeđenje rada škole itd.

Zbog epidemioloških okolnosti, ove se godine dodjela nagrade održala online putem te je tom prilikom ministar Radovan Fuchs čestitao svim nastavnicima.

"Danas nagrađene učiteljice i učitelji upravo pokazuju, ulažući u osobni i profesionalni rast i razvoj, kako su spremni odgovoriti na teške i neočekivane zadaće. Vodeći se sigurnošću i brigom, stotine virtualnih učionica premašile su fizičke barijere škola i djeci i učenicima pružile novo, sigurno i uvažavajuće okruženje poštovanja, komunikacije i netradicionalnog odgoja i poučavanja", poručio je te dodao kako je ova godina bila "nepredvidljiva, zahtjevna, bez presedana i jedna velika lekcija za sve nas".

Imena nagrađenih možete vidjeti OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.