Ovih će vam se šest stvari događati nakon porođaja, tvrdi stručnjakinja

Foto: Instagram

UZ toliko informacija na internetu, teško da će novopečene mame išta moći iznenaditi nakon porođaja, no postoje neke stvari kojima se mame obično ne nadaju, a koje je za Sheerluxe otkrila voditeljica postporođajnog tečaja Lauren Marks-Clee.

Znojenje

Znojenje nakon porođaja jedan je od načina na koji se tijelo rješava dodatne vode koju ste zadržali tijekom trudnoće. Također, možete otkriti da puno više mokrite. Poslije porođaja znojenje je potpuno normalno, ali ako imate visoku temperaturu, potražite liječničku pomoć.

Krvarenje

Šest tjedana nakon porođaja vaše se tijelo liječi. Tijekom tog ćete vremena krvariti, a možete očekivati i krvne ugruške. Oni se smatraju normalnom pojavom, no ako je riječ o jako velikim ugrušcima, obratite se liječniku jer bi to mogao biti razlog za zabrinutost. 

Opadanje kose

Nakon porođaja pada razina estrogena, što može utjecati i na ispadanje kose. No ne brinite, to bi trebalo trajati do šest mjeseci, iako kod nekih žena može potrajati i do godinu dana. 

Oticanje

Postporođajno oticanje lica, ruku, stopala i nogu je uobičajeno. Može potrajati nekoliko dana, no smatra se da nije nešto zbog čega bi se trebali previše zabrinuti. 

Bol pri spolnom odnosu

Liječnici preporučuju pričekati sa spolnim odnosom od četiri do šest tjedana nakon porođaja, iako se možda ni nakon toga nećete dobro osjećati. Važno je dati si dovoljno vremena i učiniti to onda kad se osjećate spremno.

Možete ostati trudni

Žene koje ne doje mogu ovulirati već 28 dana nakon porođaja. Zapravo, prvih šest do devet mjeseci nakon porođaja smatraju se idealnima za "slučajnu trudnoću".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.