Ove slavne žene rodile su nakon 40. i dokazale da za majčinstvo nikad nije kasno

Foto: EPA

JEDNA studija pokazala je da žene koje su svoje zadnje dijete rodile u starijoj dobi imaju duže telomere, biomarker dugoročnog zdravlja i dugovječnosti. A u današnje vrijeme, zbog zahtjevnog profesionalnog života, sve je više žena koje se odlučuju za kasno majčinstvo. To dokazuje da žena u četrdesetima još uvijek može biti savršen roditelj jer osim majčinske ljubavi može ponuditi i životno iskustvo i zrelost.

Majčinstvo ispunjava, ali je i velika odgovornost koja zahtijeva predanost i odricanje. Evo 8 zvijezda koje su odlučile krenuti na put majčinstva u kasnijoj dobi.

Janet Jackson

Pjevačica se udala za svog trećeg supruga 2012., a pet godina kasnije rodila je dječaka. Tada je imala 50 godina, a trudnoću je opisala kao blagoslov. Objavljeno je da je imala zdrav porod bez stresa.

Madonna

Pjevačica je u 42. godini rodila drugi put. Njezina najstarija kći rođena je 1996. kada je imala 38 godina. Kasnije je Madonna proširila svoju obitelj posvojivši još 4 djece.

Nicole Kidman

U dobi od 24 godine Nicole Kidman doživjela je spontani pobačaj dok je bila u braku s Tomom Cruiseom. Nakon toga par se odlučio na posvajanje te su postali roditelji dječaka i djevojčice.

Međutim, 2008. godine glumica je rodila svoju prvu biološku kćer u dobi od 40 godina. Iako joj je bilo rečeno da šanse za začeće iznose samo 2 posto, ona je dobila dijete sa suprugom Keithom Urbanom. Par je drugu kćer dobio pomoću surogat-majke.

Meryl Streep

Oskarovka je 1991. godine rodila svoje četvrto dijete, samo 10 dana prije nego što je navršila 42 godine. O svom obiteljskom životu otvorila se rekavši: "Majčinstvo, brak, to je balans."

Iman

Manekenka rođena u Somaliji drugu kćer dobila je s Davidom Bowiejem. Tada je imala 45 godina. Iman ima još jedno dijete, rođeno 22 godine ranije.

Kim Basinger

Glumica je svoje jedino dijete s tadašnjim suprugom Alecom Baldwinom rodila u 41. godini. Njihova kći Ireland danas ima 26 godina i čini se da će krenuti stopama svojih slavnih roditelja.

Alyssa Milano

Ova glumica je s drugim djetetom ostala trudna u 41. godini, samo dvije i pol godine nakon što je rodila sina Mila. Otkrila je: "Želim imati još jedno dijete, želim da Milo ima brata ili sestru i da ima s kim rasti."

Brigitte Nielsen

Danska glumica i model rodila je svoje peto dijete u dobi od 54 godine. Izjavila je da joj trudnoća nije bila laka. "Nakon što sam rodila, došla sam k sebi tek za dva i pol tjedna", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.