Oni dani u mjesecu konačno postaju manja tlaka: Zbogom ulošci i tamponi – stigla je menstrualna čašica!

Foto: Pinterest

UZ menstrualne čašice menga je konačno manje zahtjevna i puno zabavnija! Koliko god ona zabavna uopće može biti! No ako se samo sjetite da s menstrualnim čašicama možete zaboraviti da svaki mjesec morate kupovati uloške ili tampone, onda svakako jest – zabavna!

Od brojnih novotarija za žene ove su čašice jedne su od onih proizvoda koji se mogu nabaviti već nekoliko godina, njihova prodaja raste, ali potiho, a šuška se da će uskoro doći i na naše tržište. Predstavljamo vam stoga tu jednostavnu novotariju za one dane u mjesecu.

Koliko god zvučale – uu, neee?, čašica?, bljak, hvala ne bih, menstrualne su čašice, jednom kada ih probate, odjednom postaju – oh, da!, super su, vau proizvod. Zašto? Zbog puno razloga:

Dobri za nas, dobri i za prirodu – jednostavno

Čašice su u potpunosti perive, jedna čašica može se koristiti i do godine dana, ne zagađuju okoliš. To znači da zbog menstruacije neće više trpjeti ni priroda jer će se reducirati količina smeća, a neće trpjeti ni vaša intima, jer realno, i ulošci i tamponi imaju onu malu razinu toksičnosti (dioksina) koja jednokratno možda ne smeta, ali ipak... Vagina je vrlo, vrlo osjetljiva i velike su šanse da „upije“ toksične tvari, čak i iz pamučnih uložaka, jer, ako niste znali, čak 10 posto pesticida koji se koriste u cijelom svijetu otpadaju upravo na „čisti“ pamuk. Stoga...  

Nema više mrlja na plahtama

Puno žena je barem jednom u životu doživjela izljev krvi po krevetu koja je ostavila doživotne fleke na madracima i plahtama, jer jednostavno, ili vas je menstruacija iznenadila, ili vas je iznenadio uložak koji je ili bio premalen ili se jednostavno pomaknuo. Uz čašice, taj je problem riješena stvar jer čak i uz obilno krvarenje čašica može izdržati oko 9 sati.



Nema više „Daj molim te pogledaj je li mi iza sve u redu?!“

S čašicama nema iznenađenja da će išta procuriti sa strane dok vi ispijate kavicu u svojim novim turbo bijelim hlačama. Čak i ako još niste dobile menstruaciju, tek je očekujete, jer čašicu slobodno možete staviti i dan-dva prije ciklusa. Čisto da ne bude iznenađenja.

Cijena im je odlična!

Jedna čašica slobodno se može koristiti do godinu dana (svaki put je samo obro isperite u vrućoj vodi) što znači da je cijena od oko 30 dolara jednokratna i godinu dana posve ste mirne, pogotovo ako vas menstruacija iznenadi subotom usred noći.

Rjeđe ih mijenjate

Ovisno o tome koliko krvarite čašicu ćete realno uvijek rjeđe mijenjati nego što to radite s uloškom ili tamponima. Dakle, imat ćete manje brige.

Čašice možete nositi 24 sata, no poželjno je promijeniti je (u slučaju manjeg krvarenja) barem svakih 12 sati.



Nema kemikalija

Kao što je već spomenuto, menstrualna čašica ne sadrži nikakve štetne kemikalije. Ženama je u početku bilo malo neogodno uopće i pomisliti da si dolje stave nešto plastično, međutim, čašice nisu od plastike već od silikona kakav se koristi i u plastičnoj kirurgiji te dokazano ne ispušta nikakve štetne toksine u organizam. Uostalom, na tržištu su se pojavile i čašice napravljene od prirodnijeg lateksa.

One nigdje ne idu i nigdje ne vire

Za razliku od uložaka koji se vole prošetati lijevo desno, gore, dolje, ili tampona kojem je logičan put unutra-van, menstrualne čašice ne idu nigdje! Tu su gdje jesu i zato vam omogućavaju nesmetanu aktivnost – na zraku i u vodi. I lako se sakrije ispod kupaćih gaćica.

Na tržištu danas postoji nekoliko brendova menstrualnih čašica, proizvode se u dvije veličine, a više o proizvodu s dobrim objašnjenjem kako se stavlja, kako djeluje i slična pitanja možete vidjeti i u ovom videu:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.