Novorođeni dječak umro nakon što je mama zaspala s njim u krevetu

Foto: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

STANOVNIKE Tauntona u Velikoj Britaniji šokirao je nesretni slučaj. Dječak Gillian Noad se oko 3 sata ujutro probudio pa ga je mama Katherine Taylor uzela k sebi u krevet kako bi ga nahranila. Zaspala je, a kada se probudila nekoliko sati kasnije, dječak nije davao znakove života. 

Patolog je izjavio da je uzrok smrti sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

"Gillian je bio kraj majke u krevetu. Kad se probudila oko 7:30, nije davao znakove života", prenosi njegovu izjavu portal Mirror.

Devet tjedana star dječak bio je zdrav i dobro je napredovao, kaže pedijatar dr. Sam Holden te upozorava roditelje da pripaze na fenomen poznatiji kao "smrt u kolijevci".

Naime, pod rizikom od SIDS-a su bebe mlađe od šest mjeseci, posebno prerano rođena djeca ili ona s manjom porođajnom težinom. Faktori koji povećavaju rizik su roditelji koji puše, bolesti ili teškoće s disanjem. 

Zbog prevencije SIDS-a preporuka je ne dijeliti krevet s djetetom, ne pušiti, ne spavati s djetetom na kauču, staviti bebu na leđa, staviti krevetić bebe u roditeljsku sobu, osigurati da je madrac ravan i vodootporan, ne pokrivati bebi glavu i izbaciti posteljinu, igračke, jastuke i slične predmete iz krevetića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.