“Nevidljiva opasnost”: Beba umrla samo 12 dana nakon rođenja zbog poljupca

Foto: Facebook

BEBA Emerson Faye umrla je 12 dana nakon rođenja zbog “poljupca smrti” kojim joj je netko prenio virus herpes simpleks. 

Shrvana majka podijelila je ovu nesretnu priču s drugim roditeljima kako bi ih upozorila na nevidljivu opasnost koja može biti kobna za male bebe.

“Emerson je okončala život zbog nečega što se zove HSV-1 virus. To je virus herpes simpleks poznatiji kao “poljubac smrti” za novorođenčad. Za odrasle nije opasan, ali za bebe koje nemaju razvijen imunološki sustav je fatalan”, napisala je Presley Trejo iz Teksasa. 

Pojasnila je kako netko može nositi virus bez ikakvih vidljivih simptoma i poljubiti bebu, a on će se onda jako brzo širiti. 

“Virus se prenosi putem sline. Prvo napada mozak, a onda i druge organe. To se dogodi tako brzo da ni ne primijetite da je beba bolesna. U slučaju naše kćeri, kad smo došli u bolnicu, Emersonina jetra više nije vršila svoju funkciju. Počeli su joj otkazivati bubrezi. Sve se gasilo”, prepričala je.

Nakon toga djevojčici je otkazao mozak, a potom je prestalo kucati srce. Na životu su je održavali samo aparati. 

“Ljudi, prestanite ljubiti tuđu djecu. Perite ruke u blizini novorođenčadi. Čula sam priče o drugim bebama koje su umrle od istog virusa, ali nikad ne mislite da će se to dogoditi vama. Ovoga puta je. Moja djeca nemaju sestru, a suprug i ja kćer”, upozorila je neutješna Trejo.

Objavila je i nekoliko fotografija svoje kćeri. 

“Nikad je neću vidjeti kako ide u vrtić, maturira, nikad je nećemo vidjeti kako hoda do oltara na dan svog vjenčanja, nikad je neću gledati kako je bolja majka od mene. To nije pošteno. Nikad nismo trebali proći kroz ovo. Volim te, Emerson Faye. Nikad te neću zaboraviti i prestati voljeti. Leti visoko, prekrasna bebo”, riječi su iz emocionalne objave koja je podijeljena više od 215 tisuća puta. 

“Herpes simpleks virusi (humani herpes virus 1 i 2) obično uzrokuju infekcije kože, usne šupljine, usana, očiju i spolovila. Uobičajene teže infekcije su encefalitis, meningitis, novorođenačka infekcija i generalizirana infekcija u imunokompromitiranih”, navodi MSD priručnik.

“Oba tipa herpes simpleks virusa (HSV), HSV–1 i HSV–2, mogu uzrokovati infekcije usne šupljine i spolovila. HSV se prenosi bliskim kontaktom s osobom koja izlučuje virus”, stoji u Priručniku dijagnostike i terapije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.