Moderni parovi promijenili su ovu trudničku tradiciju, a liječnici se tome uopće ne vesele

Foto: 123rf

NEKAD se znalo da se prvo tromjesečje čeka, a tek potom o tome priča.

Parovi su nekad savjetovani, a najčešće su se i sami držali pravila da se u samom početku trudnoće o tome ne priča u javnosti, no jedna novija anketa pokazala je u koliko se mjeri to staro pravilo danas ignorira.

Ekipa s portala ChannelMum.com, a objavio je portal Her.ie, ispitala je 1.435 mama te otkrila da je veliki broj modernih parova prvi put javno progovorilo o trudnoći mnogo prije preporučenog vremena. Znatno prije i prve službene "slike" ploda.

Anketa je otkrila da danas samo 26 posto parova čeka da prođe rizičan period, dok svi ostali vijesti o trudnoći objavljuju puno prije. Naime, čak trećina ispitanih žena prvu vijest o trudnoći podijelila je odmah, obitelji i prijateljima, a polovica ih je vijest objavila unutar sedam tjedana trudnoće. Unatoč medicinskim savjetima koji kažu da je rizik od pobačaja u tom periodu trudnoće i dalje vrlo visok.

Do promjena nije došlo samo u terminima objave jer se velike vijesti više ne kazuju onako simbolično i svečano kao prije, već se vijest sve češće objavljuje na društvenim mrežama. Putem Facebooka, Instagrama, Snapchata, ali i WhatsApp-a.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.