Mama zabranila svekrvi da čuva dijete, obitelj se ne slaže, ali internet je podržava

Foto: Shutterstock

KAO roditelji, donosimo bezbroj odluka o tome što smatramo ispravnim za našu djecu. Od načina na koji rađamo djecu do odgojnih metoda i prehrane, toliko je odluka koje svakodnevno donosimo.

Bušenje ušiju jedna je od takvih odluka, a radi se o kontroverznoj temi. Bez obzira na kojoj ste strani rasprave, ono oko čega se svi slažu je da je odluka na roditeljima, a ne na bilo kome drugom.

Jedna mama je pisala na Redditu o problemu sa svekrvom po tom pitanju

"Ja i moj muž J imamo kćer C (10 mjeseci). Otkako se rodila, moja svekrva me ispitivala kada ću joj probušiti uši", napisala je mama u svojoj objavi na Redditu.

Nastavila je objašnjavajući da kćeri neće bušiti uši sve dok ne bude dovoljno stara da to sama traži, no svekrva je rekla da je licemjerna jer ima nekoliko vlastitih pirsinga (sve je napravila u dobi od 10 godina).

Svekrva je tvrdila da je bolje to obaviti dok je dijete malo jer se onda neće sjećati.

"Prije nekoliko tjedana svekrva je čuvala C jer sam išla s J-om na sprovod njegovog ujaka. Dok sam silazila niz stepenice, čujem svekrvu kako razgovara s C o tome kako će otići u kupovinu i nabaviti neke lijepe naušnice", objašnjava mama.

"Ušla sam u sobu i rekla joj da se to neće dogoditi, a ako joj ne mogu vjerovati da će poštovati moje odluke o mojoj vlastitoj kćeri, naći ću nekoga drugoga da se brine o njoj."

Na kraju je umjesto toga tražila sestru da se brine o njoj, a od tada je odbijala sve zahtjeve svekrve da je čuva.

Svekrva se i dalje nastoji približiti, ali mama je neumoljiva

"Čak je pokušala ponuditi da je čuva preko noći kako bismo J i ja mogli ići van", rekla je. "Odbila sam, rekla sam joj da može doći i posjetiti je, ali joj više nisam vjerovala da kćeri neće probušiti uši iza leđa."

Ženin muž i njegova braća i sestre misle da je mama pretjerala s ovom zabranom, ali komentari na internetu su joj bili uglavnom naklonjeni.

"Kao roditelj kojem se to zapravo dogodilo", komentirala je jedna osoba, "podigla sam tužbu za napad i tužila tvrtku koja je to učinila bez mog pristanka".

"Tvoji instinkti mame medvjedice se aktiviraju s razlogom", dodao je drugi. "Majčina intuicija je moćna stvar; slušajte je i nastavite štititi svoje dijete od svekrve koja će joj probušiti uši u trenutku kada pružite priliku."

Svi su se složili da se žena u ovome treba ostati pribrana jer, kako je jedna osoba rekla, ovo će biti samo početak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.