Mama zabranila kćeri potrošiti ušteđevinu na šminku i izazvala kaos na Internetu

Foto: 123RF

IAKO ni sama nije mogla pretpostaviti, jedna je majka na popularnoj web stranici Mumsnet koja okuplja brojne roditelje izazvala pravi kaos i žestoku raspravu. I to pitanjem o trošenju dječje ušteđevine.

Naime, pitala je druge roditelje treba li svojoj devetogodišnjoj kćeri dopustiti da potroši sav novac koji je dobila za Božić na make-up paletu i sjenilo od 52 dolara (oko 340 kuna).

Kako je anonimna majka skrivena iza nadimka 'Pineapplepenthouse' objasnila, njezina djevojčica si je željela kupiti proizvode koje potpisuje američka zvijezda James Charles. Istu tu kozmetiku njezine su prijateljice već dobile za Božić. Iako je prvobitno zabranila kupnju šminke, nakon što se "ohladila", savjet je odlučila potražiti i od drugih roditelja, a njezino je pitanje izazvalo pravu pomutnju.

Dok jedni podržavaju njezinu odluku, drugi tvrde kako bi trebala djevojčici dopustiti da raspolaže svojim novcem onako kako ona to želi.

"Ako tu paletu već ima puno njezinih prijateljica, onda da, dopustila bih joj da kupi. Znam kako je biti jedina osoba koja nema stvari koje svi žele i nije lijepo", napisala je jedna korisnica te dodala kako smatra da je istina da je to gubitak novca, ali isto tako misli da je taj novac isključivo od djevojčice i nitko se nema pravo miješati u način na koji će ga potrošiti.

S druge strane, našli su se i oni koji smatraju kako su djeca u dobi od devet godina premala da bi nosila šminku. 

"Ja sam inače veliki zagovornik da djeca kupuju ono što im se sviđa svojim novcem, ali to mora biti prikladno za dob, a šminka to nije."

Također, bilo je onih koji smatraju kako je ova situacija idealna prilika za učenje važne lekcije o razumnom raspolaganju novcem. Tako su se mnogi složili da bi djevojčici dopustili da potroši sav svoj novac na šminku, ali bi se pobrinuli da ne zaboravi kakvu je pogrešku učinila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.