Mama sinu obećala 12 tisuća kuna kad napuni 18 ako se 6 godina kloni društvenih mreža

KAD bi vam netko ponudio 12 tisuća kuna ako se šest godina klonite društvenih mreža, biste li to učinili? Silver Klefsaas jest.

"Mislio sam da je to super ideja. Zapitao sam se - pa što je još šest godina?" rekao je Sivert za CNN.

2016. Lorna Goldstrand Klefsaas izazvala je svog 12-godišnjeg sina Siverta da se kloni društvenih mreža dok ne napuni 18 godina. Obećala mu je da će mu, ako izazov ispuni, na 18. rođendan dati 1800 dolara, ili 12 tisuća kuna. 19. veljače 2022. Sivert je preuzeo svoju nagradu.

Lorna je inspiraciju pronašla u jednom radijskom izazovu naziva 16 za 16 u sklopu kojeg je majka dala svojoj kćeri 1600 dolara kada je napunila 16 godina jer se klonila društvenih mreža. Ona je odlučila povećati izazov za još dvije godine i podići ulog na 1800 dolara. 

Sivert kaže da mu nije bilo teško živjeti bez društvenih mreža. O tome nije puno razmišljao. Jedina aplikacija koju je imao prije oklade s mamom bila je Snapchat. 

"Nije postojao niti jedan trenutak u kojem sam pomislio da ću se slomiti. S godinama je to postala više stvar ponosa. Prijatelji su me obavještavali o najnovijim trendovima, a ja sam zapravo imao šansu izbjeći svu dramu koja se ondje odvijala", dodao je.

Lorna nikad nije posumnjala u sina i provjeravala koristi li kriomice društvene mreže.

"On je natjecateljski tip i voli se dokazivati. A bez društvenih mreža mogao se usredotočiti na ocjene i sport", ističe. 

Sivert kaže da još ne zna na što će utrošiti novac. Pretpostavlja na nešto za svoju studentsku sobu u domu na Sveučilištu Northwestern St. Paul, koji počinje pohađati na jesen. A što se društvenih mreža tiče, odlučio se priključiti Instagramu.

"Nisam protiv društvenih mreža, ali zalažem se za njihovu zdravu upotrebu. Ne smijemo dopustiti da nas opterećuju ili da postanemo ovisni o njima", zaključila je Lorna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.