Mama se zbog bizarne i pomalo tužne situacije na bazenu našla na udaru kritika

Foto: 123RF

VEĆINA roditelja se trudi ovjekovječiti što više uspomena sa svojom djecom. No čini se kako su društvene mreže navele pojedine ljude da se počnu ponašati pomalo ekstremno. Jednoj takvoj situaciji svjedočila je i Jen Flint s Floride, koja je na svom Facebooku podijelila priču kakvoj ste možda i sami imali prilike svjedočiti...

Naime, u svojoj objavi je pisala o majci koju je vidjela na bazenu, a koja je natjerala svoju kćer da sudjeluje u insceniranom fotografiranju za društvene mreže umjesto da uživa u omiljenoj ljetnoj zabavi većine djece.

"Jučer sam na bazenu promatrala mladu mamu i njezinu kći odjevene u vrlo lijepe usklađene kupaće kostime", započela je Jen svoju priču.

Kako je otkrila, mama je bila dotjerana, sa savršenim kovrčama u kosi i usklađenom maramom na glavi.

Prvih nekoliko minuta je glasno razgovarala s prijateljicom dok je njezina kći stajala i čekala da uđe u bazen. Nakon što je mama prekinula telefonski poziv, nastavila je raspoređivati igračke za kupanje i kremu za sunčanje na odgovarajući ručnik. Kada je pronašla pravi kut i pravo svjetlo, mama je izvadila svoj tronožac i napravila nekoliko selfieja sa svojom kćeri", opisala je Jen situaciju.

Za to vrijeme je djevojčica molila mamu da se ide kupati u bazen, ali joj je ona odgovorila da pričeka i tražila je da pozira ispred bazena. Nakon toga je uslijedilo nekoliko ulazaka i izlazaka iz bazena kako bi dobile savršene fotografije.

"Djevojčica se široko smiješila i govorila 'cheese' kao da je to činila već milijun puta", dodala je šokirana žena koja je promatrala cijelu situaciju.

Tek nakon toga je djevojčica dobila dopuštenje da se ode igrati u bazen. Mama je uzela mobitel i započela još jedan telefonski razgovor, a u međuvremenu ju je kći nekoliko puta došla zamoliti da se zajedno kupaju.

"Ignorirala ju je. Još četiri puta ju je zamolila da se zajedno igraju, a mama ju je samo pogledala ne ispuštajući mobitel iz ruke. Nakon 10 minuta mama je prekinula svoj poziv, pokupila kremu za sunčanje koju nikada nije nanijela na tijelo, igračke za vodu koje nikada nisu dodirnule vodu, a zatim i svoju kćer te su napustile bazen", prepričala je Jen te dodala kako ju je cijela situacija natjerala na razmišljanje o savršenim fotografijama koje su snimile, ali i svemu onome što je vidjela. No i o tome kako će ta nerealna objava na društvenim mrežama utjecati na druge majke.

"Negdje će još jedna mama biti kod kuće sa svojom djecom, kuća će biti u neredu od njihove igre, kosa će joj biti neuredna, a njezina odjeća prljava od sline ili maslaca od kikirikija. Bit će umorna jer je svoj dan provela u kuhanju, brizi, čišćenju i igranju s djecom. Pogledat će tu fotografiju i usporedit će se sa savršenom mamom na bazenu", napisala je.

Kako kaže, ta mama će možda pomisliti da nije dovoljno dobra, ne izgleda poput mame s bazena, nema novaca za usklađene outfite i nema vremena za stvaranje posebnih uspomena ili odlaske na izlete. 

"Ono što vidimo na društvenim medijima nije uvijek stvarno", poručila je Jen mamama koje će se možda zbog ovakvih "savršenih" objava osjećati neuspješno i nedoraslo ulozi roditelja. No za to nema razloga. Iako naravno postoje i potpuno stvarne objave, društvene mreže su krcate i onim insceniranim, lažnim prizorima.

"Mame, ne uspoređujte se. Vi ste dovoljne! Vi ste nevjerojatne i vjerojatno najbolji dio svega je što ste stvarne! Vaša prljava košulja, vaša neuredna kuća i vaša sretna djeca su dokaz da sve radite kako treba", zaključila je Jen koju je situacija s bazena potpuno zatekla i šokirala.

Njena objava je prikupila više od 188 tisuća reakcija, a podijeljena je više od 132 tisuće puta. Također, prikupila je i oko 2200 komentara, a u mnogima od njih su roditelji dijelili slične, šokantne situacije kojima su i sami prisustvovali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.