Mama ponosno pokazala višak kože na fitness natjecanju nakon rođenja blizanaca

Foto: Instagram

NAKON trudnoće nije nevjerojatno uočiti velike promjene na tijelu. Međutim, mnoge novopečene majke mogu se loše osjećati zbog strija, obješene kože ili trbuščića kojeg se ne mogu riješiti.

Ipak, Shina Pierce nije takva. Ova 29-godišnja mama rodila je blizance i mjesecima bila u postporođajnoj depresiji. Danas sudjeluje u fitness natjecanjima i ponosno pokazuje višak kože i strije. 

Nada se da će tako inspirirati i druge žene da vole svoje tijelo bez obzira na to kako izgleda nakon porođaja.

Shina se zaljubila u fitness 2014. Trenirala je četiri do pet dana u tjednu, a dvije godine kasnije ostala je u drugom stanju. Induciranim porođajem rodila je blizanke Harper i Nicole, izgubila puno krvi i imala laceracije drugog stupnja. 

Pala je u postporođajnu depresiju. Često je plakala, osjećala da se ne može nositi s majčinstvom, borila se s nedostatkom sna i rijetko izlazila iz kuće.

“Bilo mi je teško prilagoditi se. Nisam imala energije jer sam ustajala svakih sat vremena tijekom prvih mjeseci. Zbog toga što sam popucala tijekom porođaja, bilo mi je teško kretati se ili sjediti. Oporavljala sam se sporo. Babica mi je savjetovala da izađem s djecom u šetnju, ali bila sam preumorna i jednostavno nisam mogla. Plakala sam i osjećala se kao najgora osoba na svijetu”, ispričala je Pierce.

Nakon tri mjeseca se ipak polako počela vraćati aktivnostima koje je voljela. Šetala je s kćerima i vježbala kod kuće po 15 minuta dnevno. Nakon godinu dana vratila se u teretanu i počela sudjelovati u fitness natjecanjima.

“Kad su se sve druge mame i modeli pojavili na pozornici, zabrinula sam se jer se po njihovim trbusima ne bi uopće reklo da su rodile. Morala sam se podsjetiti zbog čega sam ovdje i dokazati si da mogu izaći iz vlastite zone udobnosti te učiniti sve što želim”, prisjetila se.

Iako kaže da zvuči kao klišej, ono najvažnije što je naučila je da treba ostati pozitivan i znati da postoji svjetlo na kraju tunela.

“Znam da mnoge žene i majke prolaze kroz iste probleme s kojima sam se susrela. Ako se stalno budete mrzile, kako ćete se motivirati da postanete jače ili smršavite?” zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.