Mama ponosna jer je njezin sin uzvratio nasilniku, ali učiteljica misli drugačije

MAMA blogerica Laura Mazza je na Facebooku podijelila vrlo iskrenu objavu o incidentu u koji je njezin sin nedavno bio upleten.

Prema njezinoj verziji priče, njezinog sina je drugo dijete maltretiralo. Kako nije vjerovao da će učiteljica nešto poduzeti, odlučio je uzeti stvari u svoje ruke. Laura tvrdi da takvo ponašanje nije karakteristično za njezinog šestogodišnjeg sina, koji je "mirne naravi". Zato nije sumnjala u to da je imao dobar razlog zbog kojeg se odlučio udariti drugo dijete te ga je zamolila da kaže istinu.

"Stalno sam ga ispitivala zašto je to napravio, a on nije htio reći. Rekao mi je da mu neću vjerovati. Rekao je da mu učiteljica nije vjerovala jer se to dijete uvijek pretvara da je ono povrijeđeno", napisala je.

Objasnila je sinu da neće upasti u nevolju ako joj ispriča istinu i on je to učinio.

"Rekao mi je da ga je drugi dječak tukao, a kad mu je rekao da stane, odgurnuo ga je s igrališta, a zatim pobjegao", dodala je.

Potom je njezin sin trčao za dječakom koji ga je izazivao i udario ga u lice kako bi mu dao do znanja da ga više nikada ne smije maltretirati. 

"Znao sam da učiteljica neće ništa učiniti pa sam ga morao spriječiti da me maltretira", rekao je dječak mami.

Ona mu je zahvalila na iskrenosti i razgovarala s njim o drugačijim načinima rješavanja sukoba.

"Ali jesam li bila ponosna? Da, pomalo. Znam da nasilje nije odgovor, ali isto tako znam da se, kad su u pitanju nasilnici, moraš suprotstaviti. Drago mi je što je to učinio. Tužna sam što nisam bila tamo da ga zaštitim i da su ga odrasli iznevjerili, ali drago mi je što se zauzeo za sebe jer je i u odrasloj dobi to još uvijek jedna od najtežih stvari za napraviti", napisala je Laura te dodala: "Želim da moja djeca znaju da negativci ne pobjeđuju."

Iako je većina roditelja pozitivno reagirala na njezinu objavu te su priznali da i sami dijele njezino mišljenje, to nije bilo slučaj s jednom učiteljicom. Učiteljica ju je u komentarima zamolila da potakne sina da uvijek prvo potraži pomoć od svoje učiteljice jer ovakve situacije "mogu biti stresne za nastavno osoblje".

"Pitala bih ga je li nekada prije bilo kojoj odrasloj osobi u školi rekao za ovog učenika i njegovo ponašanje. Ako je podnio nekoliko izvještaja, a ništa nije učinjeno, pošteno, ali rijetki od nas ignoriraju izvještaje o nasilničkom ponašanju. Da, možda ga nećemo vidjeti, ali ako se prijavi, to treba shvatiti ozbiljno. I učitelji i škole mogu biti tuženi ako ne pokušaju zaštititi žrtvu", istaknula je ova učiteljica.

Također, bilo je i onih koji su smatrali da je razgovor s roditeljima drugog djeteta najbolji način za rješavanje ove situacije, prenosi The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.