Mama o povratku na posao nakon roditeljskog dopusta: "Nisam prestajala plakati"

Foto: Instagram

POVRATAK na posao nakon roditeljskog dopusta može biti prilično stresno razdoblje, i to više za mame nego za bebe.

Osjetila je to na vlastitoj koži i Lindsay Mitchell, mama djevojčice koja se s povratkom na posao nije mogla pomiriti jer je, kako i sama kaže, bila uvjerena da više ništa neće biti isto. 

"Kada se vratim na posao, više neću biti Sloanina mama, to je bila priča koja mi je svakodnevno prolazila kroz glavu. Nisam prestajala plakati", započela je Lindsay svoju priču na Facebooku i nastavila.

"Sve mi je to još teže padalo zato što je moja majka meni i braći posvetila svoj život, a ja sam sa svojom djevojčicom provodila svega dva sata dnevno. Zaboravljala me. I tako bi mi nedostajala. Razmišljala sam samo o tome kako da u njezinom životu ostanem važna figura. Imala sam osjećaj kao da predajem svoje dijete drugima da ga odgajaju dok ja sve gledam sa strane", ispričala je Lindsay i uputila drugim mamama važnu poruku.

"Ako ste se našle u ovakvoj situaciji, znajte da su vaše brige normalne, ali potpuno nepotrebne jer mama je uvijek mama. Promijenite priču u glavi. Strahovi koje sam imala bili su daleko od stvarnosti nakon što sam se vratila na posao. Nikad nisam mislila da ću se ovako osjećati, ali naučila sam cijeniti svoje vrijeme na poslu, daleko od svoje kćeri. I ona i ja u vrijeme koje provodimo odvojene proživljavamo puno toga što nam je značajno i ispunjava nas, o čemu svake večeri razgovaramo uživajući u međusobnom društvu", poručila je.

"Vraćam se u učionicu za tri tjedna i ovo mi je trebalo. Hvala", komentirala je jedna mama. 

"Tako ste elegantno opisali misli koje muče sve mame tijekom rodiljnog dopusta", rekla je druga. 

"Mamama koje rade nije uvijek lako, no bez obzira na to, naša djeca znaju da ih mame jako vole i žele im samo najbolje. Jako sam ponosna na to što moja kći ima mamu s karijerom i mamu koja joj je posvećena kao što je moja majka bila meni", poručila je Lindsey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.