Mama nije znala gdje podojiti bebu. Vlasnik zagrebačkog restorana ju je oduševio

Foto: Instagram/Shutterstock

Jedna obitelj nedavno je tijekom posjeta kafiću u Shopping centru Point na Vrbanima doživjela neugodnost. Naime, kako je tata ispričao za Index, kada je njegova supruga htjela podojiti bebu, konobar ju je upozorio da je dojenje u prostoru kafića, kao i u prostoru shopping centra, zabranjeno te da se isto obavlja u sanitarnim prostorijama.

Priča je zgrozila većinu. U anketi smo vas pitali smeta li vam dojenje na javnom mjestu. Svoj glas dalo je više od 13.000 osoba. "Ne" je odgovorilo 80% vas, a "da" 20%.

Pravi dokaz da u Zagrebu postoje kafići i restorani u kojima je dojenje dobrodošlo jest iskustvo doktorice dentalne medicine i mlade mame Sabine Glavine. Ona je u siječnju prošle godine s bebom od mjesec i pol dana i starijim sinom posjetila Advent u Zagrebu.

"Odlučili smo napraviti đir po gradu i starijem dječaku priuštiti Advent i sve što on nosi sa sobom: malo fritula, malo plesanja i najljepše uspomene. Oko 19:30 beba počinje plakati jer je gladna, pa tražimo nepušačko mjesto u centru grada gdje možemo popiti čaj i gdje ja mogu podojiti bebu. Sjetim se Johann Francka kao jednog od rijetkih mjesta koji ima veliki prostor za nepušače", prisjetila se.

Međutim, kada je s obitelji došla do lokala, sve je već bilo postavljeno za večernji program, pa je odustala od ideje da ovdje sjednu.

"Polurazočarano izlazim van i krećem prema svojim dečkima, a na vratima me zaustavlja gospodin i pita što se dogodilo te može li kako pomoći. Lagano dižem pogled i govorim kako sam htjela podojiti bebu jer je vani hladno, ali ne mogu jer su već postavljeni visoki stolovi za večernji izlazak. Na kraju rečenice shvatim da razgovaram s Matom Jankovićem", nastavila je svoju priču.

"Dojila sam bebu s najljepšim pogledom na Advent u gradu"

Mate Janković tada je poziva da uzme bebu i odvede je do svog restorana SOL - tapas na hrvatski, koji se nalazi na katu.

"Smješta nas za već postavljeni stol, za koji svaki tren trebaju stići gosti, i govori da se raskomotim, podojim bebu i uzmem si vremena koliko mi treba. I tako ja dojim svoju bebu s najljepšim pogledom na Advent u gradu. Pri izlasku zahvaljujem mu se od srca na gesti, a on mi govori: 'Nema na čemu, to je najmanje što sam mogao napraviti.' Ja izlazim punog srca, a moja beba punog trbuščića", kaže Sabina Glavina.

Za kraj, naša sugovornica zaključuje: "Tim malim znakom pažnje stvorio mi je doživotnu uspomenu i vratio nadu da ipak možemo bolje. Ljudski, sa srcem, svi zajedno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.