Mama je zabranila Peppu Pig: "Ona je prosta, majka joj je glupa, a tata beskoristan"

Screenshot: YouTube

Žena imena Brittany ne brani djeci ekrane jer smatra da oni mogu biti alat za učenje. Ali odlučila je podvući crtu s Peppom Pig zbog, kako kaže, "problema s jezivim stavom lika i načina na koji razgovara sa svojom obitelji i prijateljima".

"Djeca uvijek kopiraju ono što vide i čuju. Osim Peppinog stava, likovi su karikature: perceptivno neinteligentna majka i beskoristan otac, kojeg vrijeđaju zbog veličine. Mislim da nije prihvatljivo ovo prikazivati svojoj djeci koja koriste likove na televiziji kao uzore", napisala je na Facebooku.

Daily Mail prenosi da je Brittany zabrinuta da će "vrijednosti" koje se prikazuju u popularnom crtiću negativno utjecati na njenu djecu.

"Temeljne loše vrijednosti koje prenosi Peppa Pig upijaju mala djeca. Nedavno sam otkrila da je moj stariji sin promijenio stav i njegova maštovita igra postala je agresivna i nepristojna nakon što smo nekoliko puta gledali crtić PJ Masks na Netflixu pa sam i njega ukinula", dodala je.

Stotine roditelja slažu se s njom.

"Ne podnosim Peppu Pig, držali smo se podalje od nje", napisala je jedna osoba.

"Ni ja je ne dopuštam u svojoj kući. Moj mlađi sin jednom je pogledao jednu epizodu i odmah smo imali problema", kaže druga.

Ipak, dio je stao u obranu crtića i djeci omiljenog lika.

"Moje dijete voli Peppu Pig i ne vidim ništa loše u tome. Peppa je malo drska, ali mi, roditelji, možemo utjecati na svoju djecu. Ne možete cenzurirati svijet oko djece. Bolje je da ih naučite tumačiti ono što vide i kako donositi vlastite odluke o tome kako se ponašati prema drugima", ističe treća.

"Ništa u vezi s Pepom Pig nije nepristojno. Likovi su vrlo pristojni i inteligentni, što ga čini vrlo poučnim. Također modelira pozitivno društveno ponašanje, kao što je dijeljenje, ljubaznost prema drugima i razvoj jezika. Mogao bih razumjeti ako se za crtić kao što je Family Guy kaže da nije prikladan za djecu - ali ne i za ovaj", poručuje četvrta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.