Ležerna šetnja uz obalu pretvorila se u stravičnu obiteljsku tragediju

Foto: Instagram, Facebook

LEŽERNA šetnja uz more pretvorila se u najgoru noćnu moru za jednu obitelj iz Oregona. Jamie i Jeremy Stiles sa svoje su dvoje djece, sedmogodišnjom Lolom i četverogodišnjim Williamom, šetali su po popularnoj plaži Cannon Beach u Oregonu kada su ih odjednom pomeli iznimno veliki valovi poznatiji kao “sneaker wave” (u slobodnom prijevodu valovi šuljači) i uvukli natrag u ocean. Ovi valovi, koji se vrlo često pojavljuju bez ikakvog upozorenja, mogu trajati po dvadesetak minuta i doseći visinu od 45 metara. Vrlo su česti na zapadnoj obali u SAD-u.

Kada je policija stigla na mjesto nesreće, pronašli su Stilesove kako se bore da bi se vratili na obalu. Jedan policajac uspio je izvući Lolu iz mora, ali je ona, nažalost, nedugo nakon toga preminula u bolnici. Williama do današnjeg dana nisu pronašli, a otac djece se još uvijek oporavlja od posljedica hipotermije.

Majka djece Jamie na Facebooku je zahvalila svima na podršci koju dobivaju sa svih strana svijeta.

“Nisam trenutno dobro, ali na terapijama sam i nadam se da ću jednog dana doći do nekog novog 'normalnog' stanja", napisala je Jamie i nastavila: "Pročitala sam svaki komentar i svaku poruku koju ste nam poslali i imam osjećaj da nam svi pomažete u pokušaju da si nekako spojimo srce. Sigurna sam da su Lola i William tu oko nas i da nas okružuju sa svojom neizmjernom energijom dok pokušavamo naći put kroz ovu strahotu. Moje bebe su uvijek bile avanturistički raspoložene i znam da su sad krenule na najveću od svih avantura, zajedno."

Sabrina Flamoe, ravnateljica osnovne škole Vestal u Portlandu u kojoj je Lola pohađala prvi razred, opisala je djevojčicu kao iznimno osjećajnu i intuitivnu.

"Lola je mogla osjetiti kada su druga djeca bila tužna ili nesretna", rekla je Flamoe i zaključila: "Prešla bi cijelu prostoriju i zagrlila to drugo dijete ili mu pružila ruku. Pamtit ćemo ju po njezinom nježnom i empatičnom srcu."

Početak godine je inače poznat po velikim i opasnim valovima i na dosta plaža diljem SAD-a preporučuje se oprez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.