Kako djecu maknuti od mobitela i lako nagovoriti da obavljaju kućanske poslove?

Foto: 123RF

JEDNA mama ima genijalnu ideju. A i svi oni koji imaju djecu koja obožavaju tehnologiju mogli bi je uvrstiti u vlastite odgojne metode.

Koliko god vi bili ponosni jer vaše dvogodišnje dijete još uvijek ne doživljava mobitele, tablete i ostala čuda moderne tehnologije, velike su šanse da će se u pubertetu (ili već kada krenu u školu) stvari drastično promijeniti. Surfanje Internetom i neispuštanje mobitela iz ruku moglo bi postati vaša (ustvari, možda bolje rečeno njihova) svakodnevica, a vaše inzistiranje da se vrate u stvarni svijet i komuniciraju s vama moglo bi vam se činiti kao borba s vjetrenjačama. O sudjelovanju u kućanskim poslovima možda bolje da ni ne počinjemo...

No jedna se mama na internet stranici za razmjenu fotografija, Imguru, pohvalila kako je opsesiju svoje djece uspjela iskoristiti u vlastitu korist, ali i možda najbolje od svega - na galantan način ih navesti da svakodnevno sudjeluju u kućanskim poslovima bez imalo pogovora!

Čini se kao nemoguća misija? Pa, stvar je ustvari poprilično jednostavna...

Naime, svakog jutra im ostavi poruku s novim zadatkom, a tek nakon što joj pošalju fotografiju s izvršenim zadatkom dobiju Wi-Fi šifru.

"Današnja Wi-Fi šifra može biti otključana ako mami pošaljete fotografiju čiste kuhinje. Kako bi se izbjeglo korištenje starih fotografija, na pultu uz peć se MORAJU vidjeti i krekeri", piše u jednom od zadataka.

Da, možda vam se ne da mijenjati Wi-Fi šifru svakoga jutra, ali vjerujte da to traje puno kraće od samostalnog čišćenja kuhinje... Genijalno, zar ne?

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.