Glumica jede sirovo meso, nada se da će tako povećati šanse za začeće drugog djeteta

35-GODIŠNJA glumica Heidi Montag počela je jesti sirovo meso. Sa suprugom Spencerom Prattom već neko vrijeme pokušava začeti drugo dijete pa je odlučila iskušati ovaj trend, koji, kako kaže, pomaže riješiti probleme plodnosti.

"Volim iskušavati nove stvari. Oduvijek sam bila zainteresirana za različite oblike prehrane, posebno za načine na koje bi ljudi trebali jesti meso", izjavila je za časopis People nakon što su je paparazzi fotografirali kako na ulici jede sirovo meso bizona.

"Kad razmislite o tome gdje je najviše nutrijenata koji su biološki dostupni ljudima, a ne sadrže toksine, jasno je da je riječ o organima životinja. Konzumiranje sirove jetre osigurava puno nutrijenata", dodala je. 

Svjesna je da postoji rizik od jedenja sirovog mesa pa ga najviše voli konzumirati u obliku sushija. 

"Pokušavam zatrudnjeti više od godinu i pol dana, spremna sam isprobati različite stvari. Sirovo meso je izvrstan izvor hranjivih tvari. Osjećam se nevjerojatno. Imam više energije, jasnije mislim, libido mi je povećan, nema više kronične boli, a menstrualni ciklusi su mi redovitiji", ističe prednosti koje je iskusila. 

Healthline navodi da su oni koji jedu sirovo meso izloženi riziku od trovanja hrane, budući da se bakterije i drugi potencijalno štetni patogeni uništavaju pravilnim kuhanjem ili pečenjem mesa. 

"Određene rizične populacije, kao što su djeca, trudnice ili dojilje te starije osobe, trebale bi u potpunosti izbjegavati jesti sirovo meso", napominju zdravstveni stručnjaci te dodaju da ne postoje znanstveni dokazi da to može povećati šanse za začeće.

Montag se u kolovozu prošle godine podvrgnula i operaciji kako bi pokušala dobiti drugo dijete. Majka je četverogodišnjeg dječaka Gunnera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.