Fisher Price povlači dječje njihaljke s tržišta - ne koristite ih jer im otpadaju sjedala

Foto: Fisher Price

AMERIČKA kompanija Fisher Price objavila je jučer da s tržišta povlače čak 34 tisuće komada njihaljki za bebe proizvedenih u Meksiku jer postoji veliki rizik od ozljeda. 
 
Riječ o tri modela Cradle 'n Swings - Soothing Savanna Cradle 'n Swing (CHM84), Sweet Surroundings Cradle 'n Swing (CMR40), Sweet Surroundings Butterfly Friends Cradle 'n Swing (CMR43) - ime i broj modela vidljivi su ispod sjedalice, a koji su se mogli nabaviti na američkom tržištu te putem Amazon.com-a. 
 
Odluku o povlačenju spomenutih modela njihaljki donijeli su nakon dvije prijave roditelja kojima je na njihaljki otpalo sjedalo te kako su napomenuli iz tvrtke, rizik je doista moguć ukoliko se sjedalo ne namjesti dobro odnosno, ukoliko se sigurnosni klinovi ne gurnu do kraja. 


 
Srećom, osim zabilježenih prijava, nije došlo do nikakvih ozljeda. 
 
Kako stoji na njihovim službenim web stranicama za područje Europe ne stoji ovo upozorenje, što znači da se spomenuti modeli zasad nisu prodavali na europskom tržištu, no kako je kupnja putem Amazon.com-a postala vrlo popularna i kod nas, provjerite da niste i vi možda nedavno kupili baš ovakav model njihaljki. U prodaji su bili od studenog prošle godine. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.