Djevojke u školama podučavaju kako promijeniti gume i ulje, roditelji su oduševljeni

SKUPINA tinejdžerica u srednjoj školi u Sydneyu nedavno je usvojila vrijedne vještine. Kako piše Daily Mail, 11 djevojaka u dobi od 16 do 17 godina naučilo je kako se ponašati u slučaju prometne nesreće, kako provjeriti razinu tlaka u automobilskim gumama i zamijeniti ulje.

Ideja se počela razvijati kad se tvrtka Galmatic, koja žene podučava održavanju automobila, javila koledžu Stella Maris. 

"Godišnje podučavamo do 100 tisuća tinejdžera u školama u svim dijelovima Sydneya kako održavati automobil i pomažemo ljudima da se osjećaju ugodnije i sigurnije za volanom. Naši tečajevi nisu namijenjeni samo tinejdžerima", rekla je za Daily Mail Australia direktorica Galmatica Elena Mitakos. 

ESSENTIAL LIFE SKILLS // Our Year 11 girls today were taught some essential DIY car maintenance skills by Galmatic; how...

Objavljuje Stella Maris College, ManlyČetvrtak, 22. listopada 2020.

Pomoćnica ravnatelja koledža Stella Maris Amy Smith kaže da su polaznice radionice jako zadovoljne, kao i njihovi roditelji.

"Povratne informacije su jako dobre, učenice kažu da su edukatorice strpljive i temeljite", ističe Smith. 

Svi su zadovoljni interesom učenika za radionice, a o njihovoj korisnosti svjedoče i komentari na Facebook stranici škole.

"Ovo je fantastično! Voljela bih da sam i ja mogla naučiti ove vještine. Korisno je učiti djevojke da budu jake i neovisne", kaže jedna žena.

"Kao mama jedne od 11 polaznica tečaja, mogu reći da je ovo hvalevrijedno. Stvarate sigurne vozače koji imaju važna znanja", dodaje druga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.