Djevojčica izmislila patent da roditelji više nikada ne zaborave svoje dijete u automobilu

Foto: Instagram

SVI smo mi u životu stalno u potrazi za jednostavnim trikovima koji će nas podsjetiti na nešto važno. Ostavljamo ključeve od automobila u frižideru da ne zaboravimo na posao ponijeti gablec, lijepimo posti it papiriće posvuda, samo da ne zaboravimo što moramo napraviti, ali nitko do sada nije smislio nikakav trik kako ne zaboraviti uzeti dijete sa stražnjeg sjedala automobila. Naravno, velikoj većini roditeljima to se čini smiješno, jer im je dijete doslovno jedini podsjetnik da ga moraju uzeti, ali kako se toliko smrtnih slučajeva beba dogodio upravo iz ovog razloga, nije na odmet imati podsjetnik.

>>>Jezivo: Beba umrla zaboravljena u automobilu, ali oni se tješe mišlju da se to može dogoditi svakome. Oni su dobri ljudi<<<

Zato nas je oduševila devetogodišnja djevojčica Sophie koja je otkrila patent koji će roditelje svaki put pri izlasku iz automobila podsjetiti da im na stražnjem sjedalu sjedi njihovo dijete. U otkriću joj je malo pomogla njena mama Jenny, no samo u završnom dijelu dotjerivanja krajnjeg proizvoda. Sve ostalo ideja je od malene Sophie koja je patent radila za njihov godišnji školski projekt „Invention Convention“. Na školskoj konvenciji svake se godine zna vidjeti gomila dobrih patenata u dječjem aranžmanu, ali ovaj patent zaista bi trebao što prije izići na globalno tržišt, jer se radi o vrlo jednostavnom, a opet toliko važnom patentu koji može spasiti živote. 

Riječ je o rastezljivom „pojasu“ koji ima dvije strane za kvačenje – jednu koja se zakvači za dječju sjedalicu, a druga za neko mjesto u automobilu koje će vozač morati neminovno primijetiti prilikom izlaska iz automobila, kao što su ključevi. 

Rastezljiva vezica može se napraviti u više dužina kako bi se što bolje prilagodila veličini i vrsti automobila, a Sophie ju je jednostavno nazvala „Sophie's Baby Forget-Me-Not“. 

>>>Opet je beba morala umrijeti zaboravljena u automobilu<<<

S obzirom da je riječ o laganoj i super rastezljivoj traci/pojasu, ona se može bez problema prikvačiti na ključeve, te po sredini automobila, na dječju sjedalicu, tako da prilikom vožnje ne smeta nikome, a teško da će netko zaboraviti dijete koje je doslovno prikvačeno za ključeve koje pak nitko ne zaboravlja izvaditi iz automobila prilikom izlaska. 

>>>Što se to mota po glavama roditelja da uspiju zaboraviti na svoje dijete?<<<

Ideja je oduševila sve na školskom Invention Conventionu, a iako malena Sophie nema namjeru prodavati svoj patent, ni ona ni njeni roditelji nemaju ništa protiv ukoliko će ga netko kopirati i čim prije staviti na tržište. Jer ovaj jednostavan pojas stvarno može spasiti nevini život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.