Dječak svako jutro napravi istu stvar: Ideja će promijeniti i vaš pogled na život

Foto: Facebook

TREBA li vam danas malo pozitive? Malo novog pogleda na život?

Vjerujemo da bi svakome dobro došla jedna pozitivna priča, a nju smo pronašli u liku i djelu devetogodišnjaka.

Priču je na svojoj Facebook stranici podijelila mama Lauren Cormier, koja zna koliko je važno djeci usađivati dobre životne lekcije. One će ih voditi kroz život sa stavom da je čaša uvijek napola puna, a u svojim nastojanjima da ona bude ta koja će ih podučiti životu, jedno ju je jutro silno iznenadio njen devetogodišnji sin.

On je odlučio svako jutro promisliti o danu koji ga čeka te izvući barem dvije stvari kojima će se radovati. To je postala okosnica njegovog pozitivnog pogleda na život, jer sada od jutra zna da se ima čemu veseliti.

To su doista male stvari kao što su sat tjelesnog kojeg obožava ili najavljena pizza za užinu u školi. Male slatke stvari koje mu izjutra daju pozitivniji pogled na dan.

"Nakon samo nekoliko dana njegov se osmijeh još više proširio", napisala je mama pa je odlučila cijelom idejom zaraziti i ostatak obitelj.


"Odlučila sam napraviti mali test te smo jedno jutro, na putu do škole, morali svi odabrati nešto čemu se danas veselimo. Vjerujte, kod djece su to uvijek male stvari, ali taj dan su mi pokazali još nešto što mi odrasli često zanemarimo. Pokazali su mi jasnu razliku između mog odraslog i njihovog dječjeg uma, a to se ogleda upravo u ovom malom triku. Mi veliki skloni smo od jutra si postavljati ciljeve, ali zato da bi njima nešto postigli, a ujedno se stalno brinemo oko stvari koje nas ne čine pozitivnima. Drugim riječima, mi odrasli od jutra o nečemu brinemo, dok se djeca, kao što vidite, od jutra nečemu vesele. Tako sam u ovom malom triku spoznala punu dubinu razlike između njih i nas. Čovjek s vremenom postaje manje pozitivan spram malih životnih trenutaka, a koliko su nam oni samo važni. Shvatila sam to u trenutku kad su djeca redala svoje pozitivne stvari, a meni se u glavi stvarala slika onoga što ih taj dan sigurno neće veseliti. Ne znam, test iz matematike ili generalno spremanje sobe kad se vrate iz škole. I onda sam još čvršće shvatila da se možemo istrenirati tako da se fokusiramo samo na pozitivno, da nas te pozitivne misli nose i u trenucima kad obavljamo ono manje pozitivno što nas čeka svaki dan".

S osmijehom je doista lakše sve.

Čemu ćete si vi danas veseliti?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.