Desetogodišnjak dobio neobičan poklon pa zaradio pravo malo bogatstvo

AKO pratite vijesti iz svijeta financija, već znate da vrijednost dionica GameStopa, maloprodajnog trgovačkog lanca koji prodaje videoigre, ozbiljno raste. Prije godinu dana ova je tvrtka bila pred bankrotom, njihove su dionice imale cijenu od oko 4 dolara po svakoj, ali tijekom posljednjih mjesec dana njihova je vrijednost opasno porasla, a 28. siječnja jedna je vrijedila oko 470 dolara.

U ovoj priči posebno se istaknuo 10-godišnji ulagač koji je posjedovao neke od ovih dionica i uspio zaraditi preko 5000% više od prvotne cijene.

Naime, dječak po imenu Jaydyn Carr je još 2019. godine dobio 10 GameStop dionica. Bio je to poklon od mame koji je ujedno trebao biti i lekcija o investiranju. Njegova mama Nina je tada kupila 10 dionica za oko 6 dolara po dionici, što je ukupno iznosilo 60 dolara. Nakon toga, zajedno sa sinom, počela je pratiti cijene. A ono što ju je u prosincu 2019. koštalo 6 dolara po dionici, sada su unovčili sa 320 dolara po dionici, što ukupno iznosi 3200 dolara.

Nina je primijetila ovo povećanje i odmah je otišla do Jaydyna i pitala ga želi li to unovčiti. Pristao je. Iako će dvije trećine onoga što je dječak zaradio biti stavljeno na štednju, Jaydyn planira nastaviti ulagati preostali novac.

No, ovoga puta Jaydyn planira odabrati Roblox dionice, platformu za internetske igre i sustav za stvaranje igara koji korisnicima omogućuje programiranje i igranje igara, piše Bored Panda.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.