Apel svima: Hajdemo ove godine djeci kupiti samo male, jeftinije poklone!

Foto: 123rf 

OVO nije apel jedne domaće mame shrvane krizom - ovo je apel tko zna koje mame ili tate, apel koji je itekako na mjestu, a koji jednostavno kaže: "Smijem li vas podsjetiti dragi roditelji diljem svijeta da ove godine budete skromniji s poklonima. Nemaju svi roditelji iste mogućnosti i gomile love da svojoj djeci pod borom ostave velike i skupe poklone i stvarno nije fer prema djeci da jedno dijete dobije i Playstation 4 i bicikl i novi iPad dok će se njihovi prijatelji morati pohvaliti da su od Djeda Božićnjaka dobili samo zimsku kapu i rukavice. Znate, to nije fer prema djeci."

Post je osvanuo na Imguru i izazvao gomile različitih reakcija - posebno onih koji će rado pregaziti sve i svakog samo da svom djetetu priušte doličan Božić, s najboljim poklonima u ulici jer neće njihovo dijete valjda "patiti" zbog skromnosti Djedice koji naravno sve te poklone donosi djeci. Kako kome i što, to valjda ovisi o tome koliko su djeca zaslužila - jer klinci upravo tako shvaćaju poantu božićnih poklona. Barem oni koji čvrsto vjeruju u Djeda Božićnjaka. 

"Kupite djeci ove godine skromne poklone jer možda netko od njih već je dovoljno velik da shvati vrijednost novca, ali kako će dijete shvatiti tu diskriminaciju koju Djedica čini svake godine, i kako ćete izliječiti njihovo srce koje im je djedica slomio jer su se oni tako jako trudili biti dobri, zaslužiti, a opet netko dobije rukavice, a netko novi auto. Gdje je tu pravda? Molim vas, zapamtite to i budite skromni ove godine. I uvijek..."  

VERY interesting take on gifts from 'Santa'

Nama se post itekako svidio, jer ovo nije bojkot proizvođačima i trgovcima, ovo je zaista apel roditeljima da shvate kako zbog svoje rastrošnosti mogu neutješno ubiti u pojam sve one čiji roditelji jednostavno nemaju dovoljno novca kao oni. Jer, znate - poklone ne donose roditelji koji naporno rade da bi ih kupili. Poklone, kako to djeca znaju, donosi jedan jedini - Djed Božićnjak. Pa nije fer da djeca pate misleći kako su manje voljena i manje zaslužuju čak i kada su već dovolljno svjesni da zaslužuju isto.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.