Ako imate sina, pročitajte poruku ove mame, bit će vam lakše, a vašim sinovima bolje u životu

Foto: Facebook

MOŽDA će je netko proglasiti krivom i užasno lošom mamom, ali mama Jamie Primark Sullivan svoje sinove uči da slobodno pokažu svoje emocije.

Razlog zašto je odlučila javno reagirati nedavan je događaj u kojem joj je potpuni stranac prigovorio što je utješila svog osmogodišnjeg sina kada je dobio udarac u glavu tijekom školske košarkaške utakmice.

"Vidjela sam kako ga je lopta udarila. Kao u usporenom filmu. Točno sam vidjela kako mu je glava trznula, oči se iskrenule i kako je jedva došao k sebi fokusirajući pogled prema nama. Tražio je mene, znam. Moje noge jednostavno nisu mogle ostati na mjestu. Dotrčala sam do njega, kleknula, zagrlila ga i pustila ga da otpusti svoju bol. Ali prije nego što smo se snašli, do mene je došao potpuni stranac i rekao mi da prestanem tetošiti dijete kao bebu.

Obrisala sam sinu lice i kad sam se uvjerila da je u redu, poslala ga nazad na teren, a tek sam se onda počela tresti. Od bijesa!

"Otkud uopće ta ideja da dječake ništa ne može povrijediti, da ih ništa ne smije povrijediti, da ne trebaju pokazivati emocije. To je toliko štetno za njih, kao i uvjerenje da će svi znakovi ili geste ljubavi nekako smanjiti njihovu muškost. Taj pritisak da uvijek budu "muškarci" pa se u svojoj odrasloj dobi ne usude pokazati osjećaje, ne usude se pokazati ljubav. Jedino što im ostaje je pokazivanje i javno uživanje u sreći. I onda se čudimo kako uvijek traže sreću, a za ljubav malo manje mare.

Njih se uči da je tuga isto znak slabosti, da su strahovi djetinji i da se muškarci nemaju čega bojati. O plakanju da i ne govorimo.

Ljubav je - da se razumijemo, nešto što pokazujemo, ne samo nešto što osjećamo. Ljubav nije maženje, tetošenje i nešto što je loše. Ja ću svog sina uvijek braniti i tješiti kada ga bude boljelo, jer on to itekako zaslužuje. Pružat ću mu ljubav i učiti ga da i on slobodno pokazuje svoje osjećaje. Da zatvorimo krug, odnosno da ga on kasnije primijeni na svojoj djeci."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.