Kako najbolje iskoristiti energiju tijekom dana?

Foto: Shutterstock

ŽELITE se osjećati budnima, fokusiranima i napunjenih baterija čitav dan? Donosimo vam nekoliko savjeta za borbu protiv umora.

Pomoću ovih strategija budit ćete se svježi, tijekom dana biti puni energije, a smiriti se prije odlaska na spavanje, tj. imati optimalnu količinu energije u svako doba dana.

1. Kvalitetno se naspavajte

San je jedan od najvažnijih čimbenika optimalne količine energije. Prije nego što počnete bilo što planirati, osigurajte si dovoljno sna. Kako biste najbolje funkcionirali, pazite da svakoga dana idete spavati i ustajete u isto vrijeme. Kako biste organizam lakše uvjerili da je vrijeme za spavanje, ugasite svjetla i spustite rolete. Ujutro čim se probudite pustite mnogo svjetla u prostoriju. Za zdrav jutarnji nalet energije možete otići u žustru šetnju ili doručkovati na prozoru ili balkonu kako biste udahnuli svježi zrak.

2. Poslijepodnevna kava

Umjesto ujutro, kada vam za razbuđivanje treba samo žustra šetnja ili mall neke druge aktivnosti, kavu popijte poslijepodne. Dokazano je da je razina energije kojom raspolažemo na najnižoj razini od tri sata poslijepodne. Porcija kofeina zato će vam mnogo više koristiti poslijepodne. Ipak, pazite da kavu ne pijete prekasno kako vam ne bi poremetila san.

3. Pustite si energičnu glazbu

Ako se osjećate preumornima za neku obvezu ili aktivnost, pustite si energičnu glazbu od koje se osjećate poletno. Stavite slušalice ako ste na poslu i razbudite se glazbom. Nedavno japansko istraživanje pokazalo je su ljudi koji su 30 minuta vježbali uz omiljenu glazbu vjerovali da su vježbali mnogo manje, tj., vrijeme im je brže prošlo, a vježba lakše pala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.