10-godišnji blizanci spasili tatu od utapanja metodom iz omiljenog dječjeg filma

Foto: Twitter

BRAD HASSIG izvodio je svoje vježbe disanja pod vodom u svom bazenu u dvorištu kada je nešto pošlo po zlu. Pao je u nesvijest na dubini od metar i pol, a da je tog lipanjskog dana bio sam u dvorištu, stvari možda ne bi imale pozitivan ishod.

Srećom po Brada, nije bio sam

Njegovi 10-godišnji blizanci Bridon i Christian bili su tu, zajedno sa svojim 11-godišnjim prijateljem Samom Ebertom. Naime, to troje djece na kraju je spasilo Bradov život lekcijama koje su naučili gledajući dječji film iz 1993. godine, Klinci iz pješčanika.

U intervjuu s Hodom Kotbom u emisiji Today, Brad Hassig opisao je početak tog kobnog dana kao tipično poslijepodne s djecom. "Slušali smo glazbu, a ja sam radio vježbe disanja pod vodom da se opustim. Nisam se forsirao", rekao je. Odjednom se onesvijestio i još uvijek ne može objasniti što se dogodilo. "Činilo se sve normalno, a onda jednostavno - ništa."

Njegov sin Christian prvi je primijetio da nešto nije u redu jer je tata bio na njegovoj strani u bazenu. "Upozorio sam brata", rekao je Kotbu, a Bridon je stavio zaštitne naočale kako bi otišao provjeriti situaciju sa Samom. "Ja i Sam smo zaronili u vodu i zgrabili tatu za ruku i povukli ga uz stepenice."

Kao da izvlačenje odraslog čovjeka na sigurno nije bilo dovoljno, tri dječaka na tome nisu stala

Nakon što nisu mogli otključati tatin telefon, Christian je otrčao do susjeda da pozove pomoć dok je Bridon provodio oživljavanje tate, koji je i dalje bio bez svijesti. Postupak oživljavanja je naučio gledajući filmove poput Kuke i Klinaca iz pješčanika. Kao što je Kotb podsjetio dječake, postoji scena u kojoj lijepa spasiteljica izvodi oživljavanje na Squintsu, jednom od klinaca iz filma. Očito im se to dobro utisnulo u pamćenje.

Dok je Sam osluškivao otkucaje srca, a Bridon provodio oživljavanje usta na usta, Brad je počeo iskašljavati krv, pjenu i vodu. Christian je uspio zaustaviti auto kako bi zatražio pomoć i hitna pomoć je stigla. Ukratko, ta tri mladića spasila su Bradov život.

Brad je patio od stanja zvanog hipoksija, pri kojem je bilo nedovoljno kisika u njegovoj krvi zbog previše tekućine u plućima, ali sad mu je puno bolje. A posebno je ponosan na sva tri dječaka. "Tako sam ponosan na svoje dečke," rekao je Kotbu. "Kažem im 'Zapamtite da ste vi heroji' i bit ću im zauvijek zahvalan. A Sam je tako dobro i nježno dijete. Sad smo uspostavili jaku povezanost."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.