Zvijezda Netflixovog najvećeg hita: Mislim da nisam dovoljno lijepa za filmove

Foto: Press

ZVIJEZDA hit serije The Queen's Gambit, 24-godišnja Anya Taylor-Joy, otkrila je da sebe ne smatra dovoljno lijepom da bi bila zvijezda.

"Nikad se nisam smatrala lijepom, a mislim da nikad ni neću. Mislim da nisam dovoljno lijepa da bih bila u filmovima. Zvuči patetično i dečko me upozorio da će ljudi misliti da sam idiot što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam", otkrila je mlada glumica u intervjuu za The Sun.

"Neću ići u kino gledati svoj film, pogledat ću ga prije. Ljepota toga da ste u svojoj koži jest u tome što ne morate gledati svoje lice", zaključila je Anya.

Anya, koja se proslavila i u naslovnoj ulozi u ovogodišnjoj filmskoj adaptaciji romana Emma autorice Jane Austen, ​​osvrnula se i na tu ulogu.

"Iskreno, imala sam panični napad zbog Emme jer sam pomislila: 'Ja sam prva ružna Emma i ne mogu ovo.' Pa uvodna rečenica filma je: 'Zgodna sam, pametna i bogata.'", priznaje.

Glumom se htjela baviti od šeste godine.

U djetinjstvu se susrela s izrugivanjem vršnjaka jer se kao osmogodišnjakinja s roditeljima preselila iz Argentine u London te nije znala jezik. "Argentina je sva zelena i svugdje su bili konji i životinje. Odjednom sam se našla u velikom gradu i nisam znala jezik. Osjećala sam se kao da se nigdje ne uklapam. Bila sam previše Engleskinja da bih bila Argentinka, previše Argentinka da bih bila Engleskinja te previše Amerikanka da bih bila išta. Djeca me jednostavno nisu razumjela. Znali su me zaključati u školske ormariće. Puno sam vremena provodila plačući u školskom WC-u", kaže.

Njena majka je španjolsko-afričkog porijekla, a otac škotsko-argentinskog. 

"Bila sam tako usamljena kao dijete. Osjećala sam se toliko izolirano da sam stvorila tu priču u glavi da je loše biti sam. To zna biti veoma snažan osjećaj, pogotovo ako naučiš sebe da ga se bojiš", priznaje.

No, sa 16 godina uočila ju je modna agentica Sarah Doukas koja je pronašla i Kate Moss. Počela je raditi za modnu agenciju te je tad znala da bi joj to moglo otvoriti put prema onome što zaista želi - glumi. 

U glumačkom svijetu pomogla joj je i činjenica da ima fotografsko pamćenje, nije morala satima učiti scenarij, bilo joj je dovoljno da ga jednom pročita. 2015. godine dobila je ulogu u hororu The Witch i tako je počela njena glumačka karijera.

Kad joj je ponuđena uloga Beth u seriji Queen's Gambit odmah je, kaže, znala da je želi prihvatiti. "Osjećala sam da stvarno mogu razumjeti taj osjećaj usamljenosti i očajničko pokušavanje shvaćanja svijeta u kojem Beth nije jednostavno pripadala", tvrdi te dodaje da su joj najdraži trenuci snimanja bili upravo oni šahovski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.