Zvijezda Teorije velikog praska: Nisam seksualno zlostavljana zato što se odijevam čedno i ne koketiram

Foto: Guliver Image/Splash

ZVIJEZDA "Teorije velikog praska" Mayim Bialik našla se na udaru kritike nakon što je napisala otvoreno pismo o seksualnom zlostavljanju. Pismo je objavljeno u New York Timesu, a na njegovo pisanje potaknuo ju je slučaj Harveya Weinsteina.

"Biti feministica u svijetu Harveya Weinsteina", naslov je pisma u kojem Mayim opisuje kako izgleda život glumice koja se ne uklapa u stereotipe.

"Kao ponosna feministica bez želje da idem na dijetu, operiram se i unajmim osobnog trenera, gotovo da i nisam doživjela da me muškarci pozivaju u svoju hotelsku sobu. Mi u Hollywoodu koje ne predstavljamo nedostižne standarde ljepote imamo 'luksuz' da nas nitko ne gleda i da nas moćni muškarci ignoriraju, osim ako na nama ne mogu zaraditi", napisala je.

Podsjetimo, brojne žene, među kojima su i najpoznatije glumice današnjice, optužile su Weinsteina za seksualno zlostavljanje, a mnoge od njih opisivale su gotovo identične scenarije zlostavljanja u hotelskim sobama. Četiri žene optužile su ga za silovanje. Weinstein se ispričao za svoje ponašanje, no demantirao je da je bilo seksa bez pristanka druge strane.

Mayim je u svom pismu dodala da se odijeva čedno te da ne koketira s muškarcima.

"Svjesna sam da se moj izbor može činiti potlačenim brojnim ženama. Žene bi trebale moći nositi što god žele. Trebala bi moći koketirati s kim god žele. Zašto smo mi te koje moramo paziti na svoje ponašanje? U savršenom svijetu žene bi se mogle ponašati kako žele. Ali ne živimo u savršenom svijetu. Ništa, apsolutno ništa, ne opravdava muškarce za napade i zlostavljanje žena, ali ne smijemo biti naivne u svom vjerovanju o kulturi u kojoj živimo", napisala je.

Dodala je se planira posvetiti ohrabrivanju žena da se bave stvarima koje im neće donijeti slavu i novac.

"Ako ste lijepe i seksi, odlično, no to da drugi slave vašu fizičku ljepotu nije način vođenja smislenog života. Ako poput mene niste savršena ljepotica, znajte da postoje ljudi koji će vas smatrati predivnima, neodoljivima i vrijednima pažnje, poštovanja i ljubavi. Najbolji dio je da ne morate ići u hotelske sobe da nađete te ljude", dodala je.

Mnogu tvrde daje svojim pismom krivnju za Weinsteinovo ponašanje prebacila na žrtve. Prva joj je odgovorila Patricia Arquette.

"Nisam bila odjevena provokativno s 12 godina kad su muškarci na ulici masturbirali na mene. Nije stvar u odjeći", napisala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.