Zvijezda Igre prijestolja o promjeni izgleda: Jela sam jako malo, smršavila sam 12 kg

Maisie 2019. (lijevo) i Maisie 2024. (desno) Foto: Profimedia/Instagram

GLUMICU Maisie Williams, najpoznatiju po ulozi Arye Stark u seriji Igra prijestolja, uskoro gledamo u novoj ulozi. Glumit će Catherine Dior, mlađu sestru pariškog dizajnera Christiana Diora u seriji The New Look. 

Zbog uloge je bila na dijeti

Zbog te uloge bila je na rigoroznoj dijeti i smršavila je 12 kilograma. "Jela sam vrlo malo, često meditirala i palila svijeće u svom stanu", rekla je glumica za britanski Harper's Bazaar. 

Njezin proces mršavljenja nadzirao je tim liječnika koji su joj pratili otkucaje srca i kontrolirali krvnu sliku. "Ustajala sam u 4 ujutro kako bih počela s procesom znojenja. Noć prije, oko 19 ili 20 sati, bilo mi je dopušteno pojesti nešto slano i dehidrirajuće, malo dimljenog lososa, te popiti malu čašu vina", rekla je. 

Šaka oraha za doručak

Poslije ranog buđenja, Maisie je čekala kupka. "Uronila bih u kupku s puno soli. Nekako sam levitirala u njoj, kao u krevet, zatvorila oči i odrijemala oko tri sata. Potom je slijedilo buđenje te prvi jutarnji zalogaj, šaka oraha", rekla je.

Noću je, kaže, teško spavala. Kada bi se probudila usred noći, slušala bi audio knjigu Miss Dior: A Story of Courage and Couture na kojoj se temelji njen lik. Ulogu je dobila u veljači 2022. i cijelu tu godinu provela je na setu.

"Bio je to dug, nevjerojatan posao, cijeli moj život preselio se u Pariz. Bio je težak posao, no ispunjava me ponosom jer se radi o ulozi koja zahtijevala mnogo istraživanja i rada. Pogodila me je i na osobnoj razini, spoznala sam svu težinu ratnog razdoblja u Pariza", rekla je.

Premijera serije je idući tjedan

Maisie u seriji The New Look tumači ulogu heroine francuskog pokreta otpora tijekom Drugog svjetskog rata, koja je zbog ilegalnog djelovanja i špijuniranja Nijemaca u okupiranom Parizu, deportirana u nacistički koncentracijski logor Ravensbrück.

Na kraju rata Catherine se vratila u Pariz, a dizajner joj je 1947. posvetio parfem Miss Dior. Nakon njegove smrti 1957. Catherine se posvetila čuvanju njegove ostavštine i postala je počasna predsjednica muzeja Christian Dior. Umrla je 2008. godine.

Serija s prikazivanjem kreće 14. veljače na Apple TV+.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.