Znate li što označava minijaturni pravokutnik na pasti za zube? Odgovor je mnoge iznenadio

Screenshot: YouTube

JESTE li ikada primijetili obojeni pravokutnik na dnu tube vaše paste za zube? Minijaturni simbol nalazi se na suprotnoj strani od čepa, a dolazi u zelenoj, plavoj, crvenoj ili crnoj boji.

Oko malenih oznaka ispreli su se brojni mitovi, poput onog da je to oznaka za broj kemikalija koje se nalaze u pasti za zube. Kako tvrde teoretičari zavjera, svaka boja označava drugačiji broj kemikalija, pa zelena znači da je pasta od prirodnih sastojaka, crvena da je riječ o mješavini prirodnih sastojaka i kemikalija, plava da je riječ isključivo o kemikalijama i supstancama poput lijekova, dok crna znači da je vaša pasta za zube čista kemija. U tome ipak nema ni trunke istine.

Prije nego što odjurite u kupaonicu, bacite pastu za zube i nabavite samo one sa zelenim pravokutnikom, pročitajte pravu istinu o njemu.

Pravokutnik je zapravo oznaka za optičke čitače kako bi strojevi prepoznali gdje je kraj ambalažu i taj dio odrezali i obradili. Svi proizvodi čija je ambalaža u obliku tube imaju isti pravokutnik zbog istog razloga.

Tako da vam pravokutnik ne govori ništa o sastavu paste za zube, za to ćete ipak morati pročitati popis sastojaka koji se nalaze u njoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.