Ovo je fotka s koncerta Željka Samardžića u Spaladium Areni. Samo ćemo je ostaviti tu

Foto: Ivana Ivanovic/Ivo Cagalj/PIXSELL

RAVNATELJ Park-šume Marjan Marko Pejnović želio je zabraniti koncert Željka Samardžića u Splitu, koji je dogovoren za 19. kolovoza pred splitskom publikom na Sustipanu, no kako smo neslužbeno doznali, Grad će ipak dopustiti da se koncert održi.

Vijest o mogućem otkazivanju Samardžićevog koncerta mnoge je šokirala, posebice s obzirom na to da je Željko Samardžić jednom čak nastupio i u Spaladium Areni, koju je gotovo napunio do kraja.

Osim nastupa u Areni, Samardžić je prošlo ljeto pjevao i u Parku mladeži, kada se ponovno okupio velik broj ljudi u publici.

Organizator koncerta: Željko puni arene bez problema

Podsjetimo, organizator Samardžićevog koncerta na Sustipanu u izjavi za medije je rekao da bi "najbolji način zabrane koncerta bio da se on održi, a da nitko ne dođe, što bi značilo da nitko ne podržava tu glazbu".

"Zanima nas tko je taj koji procjenjuje što je primjereno, a što nije. Ravnatelj park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske.

Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pjesama i da je jako popularan među ženskim dijelom publike, da mu je majka Hrvatica...ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru slijedom koje će netko određivati što se smije, a što ne smije slušati", rekao je za Slobodnu Dalmaciju Domagoj Petričević, direktor tvrtke Ona moja.

Nedavno je u Puli i Osijeku otkazan narodnjački koncert

Samardžić bi uskoro trebao nastupati i u jednom splitskom klubu. "Vjerujemo da će biti rasprodan u rekordnom roku i da će se tako pokazati što Splićani misle o njegovoj glazbi", kazao je Petričević.

Na Sustipanu su tijekom godina brojne regionalne zvijezde imale koncerte, od Josipe Lisac, Urbana, Gibonnija, Massima Savića, Crvene jabuke do The Frajli, Bože Vreće i Sergeja Ćetkovića.

Inače, vijest o potencijalnom otkazivanju koncerta dolazi nedugo nakon što je u Puli i Osijeku otkazan narodnjački koncert na kojem su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.