Zbog ovog je lika cijela Hrvatska obožavala Ćubija, evo što je on rekao o njemu

Screenshot: Nova TV

DAMIR MIHANOVIĆ - ĆUBI, čija je iznenadna smrt u 59. godini potresla mnoge, bio je glazbenik i zabavljač koji je iza sebe ostavio mnogo, ali domaća ga publika najbolje pamti po ulozi Nevena u serijama Je l' me netko tražio i Nad lipom 35. 

Neven je bio priprosti radnik porijeklom iz Zagore, povratnik iz Njemačke, čije su brutalno iskrene kritike naše svakodnevice uveseljavale gledatelje dugi niz godina. 

Lik Nevena Ćubi je oživio i u monokomediji pod nazivom Tko radi, štrajka od gladi koju je sam osmislio i napisao te je, izvodeći ju, prošao cijelu Hrvatsku. 

U njoj se Neven dotakao brojnih aktualnih problema u našoj državi: politike, političara, muško-ženskih odnosa, estrade, nezaposlenosti, uvijek s humorističnim naglaskom na "Ma ko to more platit?"

Sam Ćubi je vjerovao da je njegov Neven ljudima drag upravo zbog toga što govori istinu. 

"Zatrovani smo politikom koja je stalno prisutna u javnosti. S druge strane, imaš Maseratije, Ferrarije, svi su bogati, jedna je operirala sise... Sve je nerealno. I sad taj lik, Neven, koji je zaživio kod ljudi, priča o toj situaciji i, što je najžalosnije, on priča istinu i drago mi je da ga ljudi razumiju, umiru od smijeha, što je na kraju i tragično. Ima Neven i poruke, a to jest da nije problem u nekom drugom. Svi mi volimo kazati 'Opljačkali su nas', ali treba se pogledati u ogledalo", rekao je u jednom intervjuu za Zadarski list

Tijekom dugogodišnje suradnje s Novom TV pojavio se i u brojnim novogodišnjim specijalima pa je tako sudjelovao i u ovogodišnjem programu gdje je u emisiji I godina Nova 2020. utjelovio lik Romana. 

Osim kao glumac, bio je angažiran i kao voditelj, a 1998. snimio je i album Rješenje za dobro raspoloženje. Pjesma Pumpaj s tog albuma postala je veliki hit. Osim toga, objavio je i albume Moj ce-de i One4Fun By Ćubi.

Karijeru je započeo krajem 1980-ih godina kao bubnjar zadarske grupe Forum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.