Zanima vas kako nastaje kultni "South Park"? Snimljen dokumentarac o tvorcima serijala



KULTNA animirana serija "South Park" ušla je u petnaestu godinu prikazivanja, a objavljeno je da će se snimiti još dvije sezone serijala koji već godinama kritizira religijske i političke vođe te slavne osobe. Genijalci koji stoje iza "South Parka" su: Matt Stone i Trey Parker, a uskoro o njima izlazi dokumentarac naziva "6 Day to Air: The Making of South Park", koji prati kreativni proces stvaranja svake epizode ove hit serije.

Vjerojatno ne postoji značajan događaj ili osoba koju Cartman, Kenny, Kyle i Stanley nisu dotaknuli svojim smjelim jezikom: od Tigera Woodsa te Toma Cruisea, Britney Spears i Michaela Jacksona. Jedna od najkomentiranijih epizoda svakako je ona u kojoj se društvo ruga proroku Muhamedu, a tada su Matt i Trey dobivali i prijetnje smrću od muslimanskih ekstremista. No, dečke ništa nije spriječilo da nastave sa svojom animiranom čarolijom.

South Park debitirao je 1997. godine, a otad ne prestaje rušiti rekorde gledanosti. Dokumentarac o Stoneu i Parkeru snima Arthur Bradford, a dečki su mu dopustili da ih prati u svim njihovim kreativnih procesima, što je mnoge iznenadilo. Dokumentarac će se u SAD-u emitirati u večernjem terminu u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.